Guvernul din Moldova are intenția să privatizeze operatorul național Air Moldova

Guvernul din Moldova, condus de prim-ministrul Pavel Filip, a confirmat planurile de privatizare a operatorului național Air Moldova ca parte a strategiei de reducere a deficitului bugetar.

Am văzut că indicatorii de performanță ai Air Moldova s-au înrăutățit considerabil în ultimi trei ani“, a declarat Octavian Calmac, Ministrul Economiei, pentru Publika TV. “Alături de Moldtelecom, planurile de privatizare urmează să fie decise.

Advertisements

Compania aeriană deținută de statul moldovean se află sub restructurare încă de la începutul anului, iar recent a înregistrat un profit net de peste 75 de milioane de lei moldovenești (3.58 milioane de EURO) în primele trei trimestre ale acestui an, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut, compania a anunțat o pierdere de peste 122 de milioane de lei moldovenești, aproape 6 milioane de EURO.

Cu toate acestea, într-un interviu acordat de directorul Iulian Scorpan unei publicații locale în luna Octombrie, oficialul a precizat că în ciuda progresului economic pozitiv, operatorul este limitat în a-și extinde rețeaua de destinații și flota din cauza lipsei de capital.

În acest moment, Air Moldova deține o aeronavă Airbus A319-100, două A320-200, un Airbus A321-200 (închiriat de la Olympus Airways) și trei aeronave Embraer E190. Operatorul aerian efectuează zboruri de la Chișinău către 24 de destinații internaționale din Grecia, Spania, Italia, Belgia, România, Cipru, Rusia, Franța, Austria, UK, Portugalia, Irlanda și Turcia.

Începând cu 19 Decembrie, Air Moldova a reluat zborurile de la Chișinău către București, programul zborurilor poate fi văzut în articolul dedicat.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share