Hawaiian Airlines ar putea fi primul operator american de Airbus A380

Ar putea deveni Hawaiian Airlines primul operator de A380 din America?

În acest moment nu este nimic sigur, însă cu siguranță există câteva speculații după ce CEO-ul companiei, Mark Dunkerley, a adus în discuție acest subiect în cadrul unui eveniment care a avut loc săptămâna aceasta la Londra.

Advertisements

Conform The Wall Street Journal, Hawaiian Airlines “a înaintat câteva întrebări despre A380 producătorului francez”, aceeași sursă afirmă că “discuțiile erau în principal în scop informativ”.

O altă publicație, Bloomberg de această dată, a discutat cu oficialul companiei, și aceștia afirmă că Hawaiian “analizează cu seriozitate dacă Airbus A380 ar putea juca un rol important în rețeaua lor de zboruri, în special pe rutele de la Honolulu către Los Angeles, Tokyo sau Las Vegas, care sunt servite acum cu aeronave wide-body mai mici, rutele fiind operate de cu o frecvență de 6, 3, respectiv 2 ori pe zi.”

Speculațiile despre acest subiect ar putea continua, datorită faptului că Singapore Airlines a anunțat recent că nu va mai prelungi contractul de leasing al primului lor A380. De asemenea Malaysian Airlines ar putea renunța la rândul lor la aeronave de acest tip.

Mark Lipidus, CEO-ul companiei de leasing Amedeo, a declarat pentru Bloomberg că A380 ar putea fi o alegere bună pentru rutele către Honolulu, Hawaii, datorită izolării geografice a insulei, care se bazează pe volume mari de turiști.

“Hawaii ar fi o destinație potrivită atât pentru un A380 nou cât și pentru unul uzat”, a declarat Mark, completând cu: “Distanțele dintre destinații sunt de cel puțin 8 ore în orice direcție”.

Înainte să ne imaginăm cu toți cum ar arăta un A380 în livery-ul Hawaiian Airlines, Dunkerely a declarat pentru Bloomberg că trebuie să fie convins că operarea unui A380 este benefică pentru companie.

Între timp, CEO-ul Hawaiian Airlines a anunțat că aceștia ar putea opera zboruri către Londra și alte destinații europene, însă numai după ce vor recepționa primele Airbus-uri A330 de nouă generație, programate să fie livrate la finele anului 2019.

Aeronavele A330 care le deține în acest moment Hawaiian Airlines nu pot opera zboruri către Europa din cauza autonomiei reduse, însă acest lucru va fi posibil cu aeronavele A330neo (new engine option) care vor fi recepționate de companie.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share