Heathrow Airport: 300 de muncitori au fost suspendați în urma unei anchete

Poliția investighează o înșelătorie care implică unii angajați ce ofereau acces anumitor persoane în zone interzise ale Aeroportului Heathrow.

Două femei din zona Surrey, cu vârste de 20, respectiv 24 de ani, au fost arestate sub suspiciunea de fraudă. Ancheta este îndreptată către zona de acces, unde sunt vizați mai mult de 70.000 de muncitori din zona aeroportului.

Advertisements

La ora actuală, nu mai puțin de 300 angajați au fost suspendați din funcție.

Echipajele de zbor, personalul de handling, angajați din restaurante precum și angajați din zona mărfurilor și personal din securitate, se numără printre cei care au profitat de aceste breșe.

Personalul este supus unor controale cu detectorul de metale și li se cere îndepărtarea pantofilor și a curelelor odată ce au pătruns în zonă. Scotland Yard nu a oferit detalii exacte, dar ancheta nu este considerată să implice vânzări ilegale sau clonări ale cardurilor de acces.

Kevin Hurley, fostul șef al departamentului de contra-terorism din cadrul Poliției din Londra, a declarat că aceste fapte ilegale ar putea să nu aibă legătură cu acte de terorism.

El a spus: „Această tehnică ar putea fi folosită de angajați pentru a ajunge cât mai aproape de unele zone de marfă cu valoare mare și, desigur, am avut deja saga cu Brinks Mat acum ceva timp. În fiecare an pe aici trec miliarde, dar problema reală este amenințarea în ceea ce privește securitatea aeroportului. Aceasta este o încălcare gravă a securității pe aeroportul Heathrow”. 

Securitatea din jurul aeroportului este vitală pentru că are menirea de stopa accesul neautorizat la avioane și mărfuri.

Reprezentanții Aeroportului Heathrow au declarat: „Nu putem comenta cu privire la specificul unei anchete de poliție în curs de desfășurare. Prioritatea noastră este securitatea și siguranța pasagerilor și a colegilor noștri și am luat măsuri corespunzătoare până la finalizarea anchetei”. 

Departamentul de Transport a declarat: „Suntem conștienți de această problemă privind siguranța și securitatea pasagerilor, ca prioritate a noastră. Veghem asupra securității aeronautice în mod constant, dar această chestiune face obiectul unei anchete de poliție în curs de desfășurare și nu putem comenta în acest moment”. 

Scotland Yard a declarat că femeile au fost eliberațe pe cauțiune până la sfârșitul lunii noiembrie 2016.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share