Hi Fly a retras din serviciul comercial singurul său Airbus A380

Compania portugheză Hi Fly specializată în operarea zborurilor charter a retras joi din serviciul comercial singurul său Airbus A380 (9H-MIP).

Airbusul A380 deținut de Hi Fly a efectuat joi, 17 decembrie 2020, ultimul zbor pentru companie ca HFM380 pe ruta Beja (Portugalia) – Toulouse (Franța).

Advertisements

Înainte de a ateriza la Toulouse avionul a desenat pe cer, la vest de coasta Portugaliei, forma unei inimi.

Hi Fly a recepționat acest avion în iulie 2018 și a devenit atunci prima companie aeriană din lume care preia un A380 la mâna a doua, a patra din Europa și a 14-a din lume cu A380 în flotă.

Avionul în cauză a fost asamblat în 2006 și livrat companiei Singapore Airlines însă 11 ani mai târziu această companie l-a retras din serviciul comercial.

Din iulie 2018 acesta a intrat în flota Hi Fly ca 9H-MIP și a efectuat zboruri în regim charter, fiind închiriat printre altele și de compania low-cost Norwegian pentru o perioadă scurtă de timp.

În vara anului 2020 Hi Fly a decis să înlăture scaunele din acest avion și ulterior a operat o serie de zboruri charter cargo.

Ultimul zbor charter operat de compania portugheză cu acest A380 a fost unul cargo în 15 decembrie 2020 pe ruta Seul – Shanghai – Hamburg iar ulterior a fost mutat pe aeroportul din Beja, Portugalia.

Potrivit informațiilor disponibile, Airbusul A380 deținut de Hi Fly va fi dezmembrat după ce va ajunge la Toulouse.

În prezent în lume din 15 operatori de Airbus A380 au mai rămas doar 12 iar majoritatea avioanelor de tip A380 sunt în flota companiei Emirates, peste 115 din peste 280 asamblate.

De asemenea, singurele companii aeriene care operează acum zboruri comerciale cu Airbusuri A380 sunt Emirates, China Southern și Korean Air.

Restul operatorilor aerieni care au A380 în flotă au trimis pe aeroporturi din întreaga lume avioanele de acest tip pentru prezervare pe o perioadă nedeterminată.

Advertisements
Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share