IATA se alătură Organizației Europene „Civil Aviation Equipment” (EUROCAE)

iata-joins-eurocae

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), pentru a promova obiectivele sale pentru transportul aerian în condiții de siguranță, sigure și durabile, a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Europene Civil Aviation Equipment (EUROCAE).

Din 1963 EUROCAE a dezvoltat specificațiile de performanță pentru a facilita standardizarea tehnologiilor de aviație. Este o organizație internațională non-profit, compusă din producători, furnizori de servicii, companii aeriene, aeroporturi, autoritățile aviatice și alte părți interesate.

Implicarea IATA se va concentra pe asigurarea:

  • interoperabilitate globală pentru sistemele aeronautice
  • eficiență crescută în cadrul lanțului valoric din sectorul aeronautic
  • reducerea fragmentării pieței aeronautice
  • progres privind implementarea programului „Single European Sky”
  • reduceri ale costului modernizării infrastructurii.

În plus, EUROCAE colaborează strâns cu instituția similară din America de Nord, RTCA, IATA fiind acum un membru al ambelor organizații, reflectând la importanța pe care o acordă eforturilor de standardizare din America de Nord și Europa. Acest lucru este deosebit de important în ceea ce privește facilitarea progresului asupra traficului aerian în Europa și Statele Unite ale Americii prin proiectele de modernizare SESAR și NextGen.

Pentru mai mult de 50 de ani EUROCAE a fost în fruntea armonizării și îmbunătățirii standardelor tehnice ale industriei aviatice. Prin urmare, este absolut corect ca IATA să devină membru al EUROCAE cu statut legal și să îndeplinească un rol important în cadrul grupurilor de lucru aliniate cu prioritățile membrilor noștri”, a declarat Rafael Schvartzman, vicepreședinte IATA European Regional.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Lufthansa Technik concediază 700 de angajați

Articolul următor

Wizz Air vă oferă bilete la prețul special de 108 lei pentru a călători din București către Larnaca și retur

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share