Urmărește-ne

Incident: un Boeing 737 Blue Air a aterizat de urgență la Bratislava din cauza unei posibile depresurizări

  1. BoardingPass.ro
  2. Incidente aviatice
  3. Incident: un Boeing 737 Blue Air a aterizat de urgență la Bratislava din cauza unei posibile depresurizări
Foto: Lewis Grant

Incidente aviatice

Incident: un Boeing 737 Blue Air a aterizat de urgență la Bratislava din cauza unei posibile depresurizări

În urmă cu mai bine de două ore piloții unui Boeing 737-800NG (YR-BMP – livery Carol I) care efectua zborul Blue Air 0B3755 pe ruta Cluj Napoca – Dublin au decis să aterizeze de urgență la Bratislava din cauza unei depresurizări.

Avionul a decolat de la Cluj Napoca la ora 10:21, iar la aproximativ 35 de minute de la decolare și la scurt timp după intrarea în spațiul aerian slovac, în timp ce zburau la 36000 picioare piloții au declarat urgență (squawk 7700) și au redus din altitudine. După ce avionul a ajuns la altitudinea de 10000 picioare, piloții au decis să aterizeze la Bratislava.

Un alt avion, tot un Boeing 737-800NG, este programat să decoleze de la București către Bratislava la ora 13:40.

Comunicatul de presă transmis de Blue Air:
Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj – Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, în vederea efectuării unor verificări tehnice suplimentare. Astfel, la ora 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia).

Decizia comandatului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei. Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și au activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant pe tot parcursul procedurii de aterizare.

La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor. De asemenea, compania le asigură asistență și refreshments (mâncare și băuturi).

Situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului. Urmează ca imediat după finalizarea debarcării pasagerilor aeronava să fie supusă verificărilor tehnice.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus