INCIDENT: Un motor al unui Boeing 777-300ER al Singapore Airlines a fost cuprins de flăcări

Un Boeing 777-300ER al Singapore Airlines s-a întors și a efectuat o aterizare de urgentă pe aeroportul Changi din Singapore la numai 3 ore de la decolarea sa către Milano, Italia.

Zborul SQ368 efectua zborul Singapore – Milano și avea la bord 222 pasageri și încă 19 persoane, membri ai echipajului de bord.

Advertisements

siasq368

Pilotul a decis reîntoarcerea pe aeroportul din Singapore după ce aeronava l-a avertizat cu o posibilă scurgere de ulei la unul dintre motoarele aeronavei. Imediat după aterizare, motorul din partea dreaptă a fost cuprins de flăcări, iar după oprirea aeronavei s-a efectuat manevra de debarcare a pasagerilor cu ajutorul scărilorilor și au fost transportați cu autobuze către terminal.

sq368-route-data
Ruta zborului SQ368 de la decolare până la aterizarea de urgență
Pompierii au reușit să stingă incendiul și au avitat un dezastru care putea să fie destul de mare, datorită faptului că aeronava era alimentată cu combustibil suficient pentru un zbor destul de lung, de cel puțin 10 ore, iar aterizarea de urgență făcându-se la numai aproximativ 3 ore de la decolare, așadar s-a consumat foarte puțin combustibil.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

Toți pasagerii vor fi îmbarcați astăzi într-o altă aeronavă care îi va transporta către destinația finală, în aceste momente cauza concretă a acestui incident aviatic este neclară.

Aeronava de tip Boeing 777-300 ER (Extended Range) înmatriculată 9V-SWB a fost recepționată de Singapore Airlines în luna noiembrie a anului 2006, este propulsată de motoare GE90-115B, iar cabina a fost configurată cu 8 locuri la First Class, 42 la Business Class și 228 la Economy. Singapore Airlines este membră a alianței Star Alliance.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share