Urmărește-ne

Jozsef Varadi: Wizz Air nu va zbura peste ocean cu A321neoXLR

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Jozsef Varadi: Wizz Air nu va zbura peste ocean cu A321neoXLR

Știri

Jozsef Varadi: Wizz Air nu va zbura peste ocean cu A321neoXLR

În a treia zi a târgului de la Paris Indigo Partners, companie care deține pachet majoritar de acțiuni în cadrul operatorilor aerieni Volaris, Frontier Airlines, JetSmart și Wizz Air, a comandat 50 de avioane Airbus A321neoXLR.

Acest model de avion a fost anunțat de producătorul european într-o conferință de presă care a avut loc luni la Paris. A321neoXLR vine cu o autonomie de până la 4700 mile nautice însă în ciuda acestui lucru se pare că Wizz Air nu va folosi acest avion pentru zboruri intercontinentale.

Din cele 50 de avioane comandate, 20 vor intra în flota Wizz Air; prima livrare va avea loc în 2023. Varianta A321neoXLR va avea o capacitate de transport de 239 de pasageri, la fel ca și A321neo, pentru a asigura o omogenitate cu flota existentă a Wizz Air. Aeronavele XLR pot fi, de asemenea, utilizate în rețeaua existentă a Wizz Air cu aceeași eficiență.

CEO-ul companiei lowcost, Jozsef Varadi, a declarat la Paris că Wizz Air nu-și va schimba modelul de business pentru a integra în rețea acest model de avion, afirmație care confirmă încă odată faptul că operatorul maghiar nu își dorește să lanseze rute spre continentul nord-american sau spre alte destinații din Asia.

Citește și  Pasagerii cu documente Covid-19 lipsă au adus companiilor aeriene peste 1,3 mii de amenzi în UK

A321XLR este cea mai rentabilă aeronavă de acest tip și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Wizz Air de a-și extinde și mai mult rețeaua și a conecta puncte pe harta WIZZ care în prezent nu sunt accesibile, având în vedere capacitatea sporită a aeronavei. Astăzi, operăm zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfacția pasagerilor noștri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate și pe rute de 7-8 ore de zbor”, a afirmat Jozsef Varadi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Rețeaua noastră se întinde de la Insulele Canare până la Astana în Kazahstan, de la Reyjavik până la Dubai”, a declarat Varadi pentru Reuters după anunțul de la Paris Air Show.

XLR-ul ne dă posibilitatea de a conecta mai multe puncte în rețeaua noastră existentă. La asta ne uităm.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus