Urmărește-ne

LEVEL este o noua companie aeriană low-cost lung-curier a grupului IAG (FOTO)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. LEVEL este o noua companie aeriană low-cost lung-curier a grupului IAG (FOTO)

Știri

LEVEL este o noua companie aeriană low-cost lung-curier a grupului IAG (FOTO)

International Airlines Group (IAG) lanseaza LEVEL, un nou operator low-cost care va opera zboruri lung curier începând cu luna Iunie a acestui an. Primele zboruri operate vor pleca din Barcelona către Los Angeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires și Punta Cana.

Flota operatorului LEVEL va fi compusă din două noi aeronave Airbus A330 împrumutate de la Iberia care vor avea propriul livery și vor fi configurate în două clase de călătorie: 293 locuri în Economy și 21 de locuri Premium Economy. Inițial, zborurile LEVEL vor fi operate de către echipaje de zbor și de cabină ale Iberia și va crea până la 250 de locuri de muncă.

Baza LEVEL va fi pe aeroportul El Prat din Barcelona însă noua companie aeriană își va extinde operațiunile și în alte orașe europene.

Willie Walsh, CEO al IAG, a declarat:
„LEVEL va deveni a cincea companie aeriană a grupului IAG alaturi de Aer Lingus, British Airways, Iberia și Vueling. Acesta va completa portofoliul nostru de companii aeriene existente și va diversifica baza noastră curentă de clienți.

„Barcelona este baza de origine a operatorului low-cost Vueling și acest lucru va permite clienților să se conecteze de la rețeaua europeană extinsă a Vueling pe zborurile lung curier care vor fi operate de LEVEL.

„Acesta este doar începutul. Suntem foarte încântați de oportunitățile de extindere și intenționăm să aducem LEVEL și în alte destinații europene”.

Scanele din Premium Economy - Airbus A330 LEVEL

Scanele din Premium Economy – Airbus A330 LEVEL

Zborurile către Los Angeles vor începe din 1 Iunie și vor fi operate de două ori pe săptămână. Din 2 Iunie va decola și primul zbor către a doua destinație din SUA, San Francisco (Oakland), rută care va avea o frecvență de 3 zboruri/săptămână.

Zborul inaugural al rutei Barcelona – Punta Cana (Republica Dominicană) va avea loc în 10 Iunie 2017, această rută urmând să fie operată de două ori pe săptămână.

Trei zboruri pe săptămână vor fi operate și din Barcelona către capitala Argentinei, Buenos Aires, însă abia din 17 Iunie 2017.

Scanele din Economy – Airbus A330 LEVEL

Primele prețuri anunțate de către IAG pentru zborurile către SUA, Argentina și Republica Dominicană încep de la 99EUR sau 149USD/sens, iar biletele sunt deja disponibile pentru rezervare pe Iberia.com și mai târziu pe FlyLevel.com.

Pasagerii din Premium Economy vor primi acces gratuit la sistemul de In-Flight Entertainment, iar cei din Economy vor fi nevoiți să plătească pentru acest serviciu. De asemenea, avioanele din flota LEVEL vor fi echipate cu WiFi, prețul va începe de la 8.99EUR. Toți pasagerii vor putea aduna mile în programul de fidelitate Avios.

Citește tot articolul

4 comentarii
Mergi sus