Urmărește-ne

LOT a vândut Estoniei acțiunile deținute în compania aeriană Nordica

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. LOT a vândut Estoniei acțiunile deținute în compania aeriană Nordica
Foto: Axel Janssen

Știri

LOT a vândut Estoniei acțiunile deținute în compania aeriană Nordica

LOT Polish Airlines a vândut guvernului eston participația de 49% pe care o deținea în cadrul companiei aeriene Nordica.

LOT și guvernul din Tallinn vor finaliza renaționalizarea companiei aeriene Nordica până la finalul lunii noiembrie, anunță oficialii companiei Nordica.

În urma tranzacției cu valoare necunoscută dintre cele două părți, guvernul eston va prelua toate cele 49% din acțiunile deținute de LOT în compania Nordica.

Potrivit presei estoniene, Nordica a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru un ajutor de stat în valoare de 30 de milioane de euro de la guvernul eston pentru a trece peste criza cauzată de pandemie.

Cu toate acestea, printre condițiile impuse de Comisie se numără și consolidarea companiilor Nordic Aviation Group AS, Regional Jet OU și Transpordi Varahaldus OU într-o singură entitate.

Citește și  Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată (8 aprilie)

În prezent cele trei companii operează împreună sub brand Nordica, unele deținând avioane iar altele echipaje sau oferă servicii necesare operării zborurilor.

De asemenea, guvernul de la Tallin are în plan redresarea companiei, obținerea unui certificat de operator aerian pentru Nordica și relansarea zborurilor regulate din capitala Estoniei.

Din ianuarie până în noiembrie 2020 Nordica are deja 20 de milioane de euro pierderi. Flota sa numără 21 de avioane, un mix de ATR-uri și CRJ-uri.

LOT Polish Airlines a achiziționat 49% din acțiunile companiei Nordica în noiembrie 2016 și a intregrat-o treptat în propriile operațiuni, flota Nordica operând astfel zboruri pentru și sub numere de zbor LOT.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus