Urmărește-ne

LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

Știri

LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

Zborurile LOT Polish Airlines de la Varșovia la Seul se vor fi operate pe cel mai scurt traseu dintre Polonia și Coreea de Sud, pe deasupra Siberiei. Autoritățile poloneze și ruse au semnat un acord favorabil în acest sens pentru transportatorul polonez.

Concluzia acordului a fost anunțată de către ministrul adjunct al infrastructurii responsabil pentru aviație, Jerzy Szmit. Condițiile favorabile ale acordului au fost, de asemenea, confirmate şi de Autoritatea Aeronautică Civilă a Poloniei.

Discuțiile recente cu partea rusă au fost constructive. Prin urmare, LOT va putea opera zborul către Seul pe deasupra Siberiei. Suntem siguri că nu vor exista probleme cu zborurile care vor tranzita spațiul aerian siberian atunci când va veni vorba de lansarea unor noi legături către Asia, în anii următori, sau de o creștere a frecvenței zborurilor către Tokyo sau Beijing, a declarat într-un interviu Adrian Kubicki, Director LOT.

Citește și  Blue Air va zbura pentru Azores Airlines cu un Boeing 737-800NG și ar putea trimite încă un Boeing la LOT

Acordul cu Rusia pentru survolul deasupra Siberiei este necesar pentru a opera zborurile între majoritatea țărilor europene și Orientul Îndepărtat. În caz contrar, aeronavele trebuie să ocolească Rusia, prin Sud, ceea ce ar duce la creșterea timpului de zbor.

Cursele operatorului polonez către Seul vor începe în 16 octombrie, dar numai la începutul lunii septembrie autorităţile poloneze și ruse au convenit asupra termenilor zborurilor. În conformitate cu legislația rusă, companiile aeriene care survolează deasupra Siberiei plăteasc taxe mari, care mai apoi se duc în mod indirect la bugetul celui mai mare operator rus, Aeroflot.

Discuțiile dintre autoritățile ruse şi poloneze la care au participat reprezentanți ai LOT Polish Airlines și Ministerul polonez al Afacerilor Externe, au avut loc la începutul lunii septembrie. Înainte de începerea lor, Piotr Samson, Președintele ULC (Autoritatea Aeronautică Civilă), a spus că se bazează pe un acord elaborat în spiritul afacerilor, şi nu politic. El a subliniat că este şi în favoarea Rusiei și Aeroflot să emită autorizații de zbor deasupra Siberiei.

Citește și  Singapore Airlines va opera zboruri zilnice pe ruta Singapore (SIN) - San Francisco (SFO), din 23 octombrie 2016

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus