Urmărește-ne

LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

Știri

LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

Zborurile LOT Polish Airlines de la Varșovia la Seul se vor fi operate pe cel mai scurt traseu dintre Polonia și Coreea de Sud, pe deasupra Siberiei. Autoritățile poloneze și ruse au semnat un acord favorabil în acest sens pentru transportatorul polonez.

Concluzia acordului a fost anunțată de către ministrul adjunct al infrastructurii responsabil pentru aviație, Jerzy Szmit. Condițiile favorabile ale acordului au fost, de asemenea, confirmate şi de Autoritatea Aeronautică Civilă a Poloniei.

Discuțiile recente cu partea rusă au fost constructive. Prin urmare, LOT va putea opera zborul către Seul pe deasupra Siberiei. Suntem siguri că nu vor exista probleme cu zborurile care vor tranzita spațiul aerian siberian atunci când va veni vorba de lansarea unor noi legături către Asia, în anii următori, sau de o creștere a frecvenței zborurilor către Tokyo sau Beijing, a declarat într-un interviu Adrian Kubicki, Director LOT.

Acordul cu Rusia pentru survolul deasupra Siberiei este necesar pentru a opera zborurile între majoritatea țărilor europene și Orientul Îndepărtat. În caz contrar, aeronavele trebuie să ocolească Rusia, prin Sud, ceea ce ar duce la creșterea timpului de zbor.

Citește și  Adria Airways va opera în această iarnă zborurile Lufthansa din București spre Munchen

Cursele operatorului polonez către Seul vor începe în 16 octombrie, dar numai la începutul lunii septembrie autorităţile poloneze și ruse au convenit asupra termenilor zborurilor. În conformitate cu legislația rusă, companiile aeriene care survolează deasupra Siberiei plăteasc taxe mari, care mai apoi se duc în mod indirect la bugetul celui mai mare operator rus, Aeroflot.

Discuțiile dintre autoritățile ruse şi poloneze la care au participat reprezentanți ai LOT Polish Airlines și Ministerul polonez al Afacerilor Externe, au avut loc la începutul lunii septembrie. Înainte de începerea lor, Piotr Samson, Președintele ULC (Autoritatea Aeronautică Civilă), a spus că se bazează pe un acord elaborat în spiritul afacerilor, şi nu politic. El a subliniat că este şi în favoarea Rusiei și Aeroflot să emită autorizații de zbor deasupra Siberiei.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation

Fondator al siteului BoardingPass.ro. Pasionat de internet, marketing, călătorii, aviația comercială. A zburat cu peste 50 de companii aeriene din întreaga lume, cu majoritatea modelelor de avioane aflate în serviciul comercial și a vizitat peste 100 de aeroporturi de pe șase continente. Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Abonează-te la newsletterul nostru, acum îți putem trimite direct pe WhatsApp cele mai importante știri.

Click pentru abonare »

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Promitem că nu o să facem spam iar numărul tău de telefon nu va fi adăugat în nicio bază de date, vizibil altor abonați sau distribuit cu alte entități și parteneri.
Pentru dezabonare vă rugăm să ne trimiteți pe WhatsApp mesajul Clear to land!

Știrile BoardingPass pe WhatsApp

Acum te rugăm să adaugi numărul +40799889910 în lista ta de contacte cu numele BoardingPass.ro.

Pentru a finaliza abonarea este necesar să trimiți către noi, BoardingPass.ro, pe WhatsApp mesajul Clear for take-off!

Click pentru a trimite mesajul

Îți place BoardingPass?

Suține siteul cumpărând de pe FashionDays folosind acest link.
De asemenea, mai recomand și eMag.ro.
Ai avut un zbor anulat sau întârziat? SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO! AirHelp get compensation

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus