LOT Polish Airlines își va mări flota cu 6 Boeing-uri 737-800NG, primele vor sosi în 2017

Consiliul de Administrație al operatorului polonez LOT a decis se pare ca flota lor de aeronave mediu-curier să fie axată pe avioane produse de Boeing. În anul următor aceștia vor achiziționa patru Boeing-uri 737-800NG (Next Generation) și două aeronave noi, probabil același model, iar în 2025 flota acestora va număra 30 de aeronave Boeing 737-800NG sau MAX.

“A fost o decizie de business, nu bazată pe loialitate față de nimeni. Airbus este un foarte bun producător de avioane dar cu Boeing am negociat o mai bună ofertă. Încă negociem detaliile ei, inclusiv tipul aeronavelor, însă este clar că va fi doar de la un producător,” a declarat într-o conferință de presa Rafal Milczarski, CEO-ul LOT Polish Airlines.

Advertisements

“Cu cât flota este mai simplă, cu atât managementul ei este mai ușor. Până acum simplitatea flotei LOT este foarte redusă. Aceasta este și una din problemele companiei, deoarece la mărimea pe care o avem nu este recomandat să deținem 7 tipuri de aeronave în flotă,” a mai adăugat Milczarski.

Toate aeronavele vor fi achiziționate pe leasing operațional, LOT va plăti doar o rată lunară. Această formă de achiziționare a avioanelor pe termen scurt este mai ieftină, în acest moment operatorul polonez încă declară pierderi și nu își permite să cumpere aeronave noi.

În cele din urmă, în flota LOT în anul 2025 se vor regăsi 30 de aeronave din segmentul mediu-curier. În prezent, acesta este cel mai neglijat segment de aeronave din flota transportatorului – LOT în acest moment operează numai trei aeronave dedicate zborurilor mediu-curier, acestea fiind Boeing-uri 737-400. Noile avioane vor fi, probabil, configurate pentru a oferi peste 150 de locuri, iar varianta MAX va oferi puțin mai multe scaune.

De asemenea, pentru flota dedicată zborurilor lung-curier, LOT se va baza pe avioane americane. Transportatorul a decis deja să mărească numărul de Boeing-uri 787 Dreamliner din flotă. Milczarski nu exclude faptul că unele dintre ele vor fi chiar variante de Boeing 787-9 Dreamliner.

Sursa: pasazer.com via forum.fly-ra.com

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share