LOT preia 49% din acțiunile operatorului eston Nordica

Operatorul polonez LOT își întărește poziția în țările Baltice prin preluarea unui pachet de 49% din acțiunile operatorului național al Estoniei, Nordica și diviziei OU Regional Jet, care operează o flotă modernă de aeronave regionale de la Bombardier, modele CRJ.

Începând cu 19 Noiembrie, toate zborurile Nordica cu plecare din Tallinn vor folosi codul de zbor LO. Un Embraer din flota sa va fi alocat temporar la hubul din capitala Estoniei și în același timp, două avioane Bombardier CRJ-900 vor opera zboruri directe din Varșovia pentru LOT.

Advertisements

Nordica este operatorul național al Estoniei și a fost lansat în anul 2015 ca urmare a unei decizii a guvernului eston, după ce compania Estonian Air a fost închisă. Operatorul cu baza la Tallin deține o poziție bine închegată pe piața regională și servește peste 10 detinații Europene. Toate zborurile operate de OU Regional Jet, parte a Nordica, inclusiv cele operate de Nordica, cu plecare din Tallinn către Bruxelles, Stockholm, Amsterdam, Munchen, Viena, Kiev, Vilnius, Oslo, Trondheim și alte destinații vor fi operate cu numere de zbor ale LOT Polish Airlines, cuprinse între LO8001 și 8999. Ruta Tallinn – Munchen va fi operată temporar cu un Embraer al LOT care va fi alocat bazei din capitala Estoniei. Toate aceste zboruri pot fi rezervate și pe siteul LOT.com dar și în agenții sau telefonic începând cu 19 Noiembrie. Nordica deține 6 aeronave, două Bombardier CRJ700 care oferă 4 locuri Premium și 66 Economy și patru avioane Bombardier CRJ900 care pot transporta 88 de pasageri, cabina fiind echipată doar cu scaune Economy.

lot-nordica-rute

“Programul zborurilor Nordica este aproape 100% identic cu al nostru. Folosind aeronavele lor Bombardier CRJ-900 vom avea o mai mare flexibilitate în operațiuni și vom putea atinge eficiență mai mare a costurilor. De exemplu, un avion care zboară de la Varșovia la Stockholm nu va mai fi nevoit să staționeze la Stockholm, în schimb va efectua un alt zbor către Tallinn, acolo unde va și înnopta. Această soluție este mai ieftină și ne ajută să economisim cheltuielile de cazare a echipajului și staționare a aeronavei”, a declarat Rafał Milczarski, CEO-ul LOT Polish Airlines.

Operatorul polonez, membru al Star Alliance, a mizat anul acesta pe o extindere destul de agresivă pe piețele din Europa Centrală și de Est. În 2016, LOT Polish Airlines a lansat 25 de noi rute, inclusiv 2 lung-curier, către Tokyo și Seul. Anul următor, operatorul va relansa zborurile către Newark și Los Angeles, și de asemenea către noi destinații Europene.

14902748_1377165095641523_3488653386480738503_o

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share