Urmărește-ne

LOT va comanda 30 de avioane mari; 20 vor fi pentru Condor

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. LOT va comanda 30 de avioane mari; 20 vor fi pentru Condor

Știri

LOT va comanda 30 de avioane mari; 20 vor fi pentru Condor

Compania poloneză urmează să plaseze o comandă pentru 30 de avioane dedicate zborurilor lung-curier, potrivit informațiilor oferite presei de CEO-ul companiei LOT la conferința susținută vineri în Frankfurt.

Oficialul nu a vorbit despre ce tip de avion vor comanda însă din cele 30 de avioane doar 10 vor ajunge în flota companiei LOT iar restul vor fi alocate companiei germane Condor, companie pe care LOT a achiziționat-o vineri.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

În ultimele luni oficialii companiei LOT și-au manifestat interesul și pentru avioane A350 produse de Airbus însă până în acest moment nu s-a concretizat nicio comandă fermă.

Cele 20 de avioane care vor ajunge în flota companiei aeriene Condor vor înlocui cel mai probabil flota învechită de Boeinguri 757 și 767 pe care Condor le deține în timp ce cele 10 destinate LOT vor ajuta compania să se extindă.

Condor operează în prezent peste 50 de avioane, cele dedicate zborurilor scurte și mediu-curier sunt din familia A320 de la Airbus iar cele dedicate zborurilor lung-curier sunt produse de Boeing, 757 și 767.

LOT are în prezent o flotă dedicată zborurilor lung-curier compusă exclusiv din 15 Boeinguri 787 Dreamliner însă din cauza problemelor cu motoarele Rolls Royce în ultimii ani a fost nevoită să închirieze Airbusuri A340 și Boeinguri 777 de la companii aeriene care oferă servicii ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance). Alte două Boeinguri 787 Dreamliner vor intra în flota LOT în acest an.

În cadrul conferinței de la Frankfurt susținută de LOT și Condor, Rafał Milczarski, CEO-ul companiei poloneze, a mai declarat că cele două companii aeriene vor opera sub branduri proprii iar în următorii ani activitatea companiei Condor va fi extinsă în Europa Centrală și de Est, în principal spre Polonia și Ungaria, unde va oferi zboruri spre destinații de vacanță.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus