Urmărește-ne

Lucrările de construcție la a doua pistă a aeroportului din Chișinău au început în această lună

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Lucrările de construcție la a doua pistă a aeroportului din Chișinău au început în această lună

Știri

Lucrările de construcție la a doua pistă a aeroportului din Chișinău au început în această lună

Aeroportul Internaţional Chişinău va avea o pistă nouă disponibilă să preia traficul aerian din luna Mai a anului 2018. În cadrul unei conferinţe de presă susținută luni dimineața, Petru Jardan, directorul general Avia Invest, și Radu Bezniuc, directorul Autorităţii Aeronautice Civile, au oferit detalii despre cea de-a doua pistă a aeroportului. Pentru construcţia acesteia este nevoie de un buget de 15-16 milioane de euro, bani care vor fi obținuți de la investitori și din veniturile companiei Avia Invest.

Lucrările la noua pistă sunt în curs deja. Aceasta va avea o lungime de 2400 metri şi 45 de metri lăţime și va fi dotată cu sistemul ILS Cat III. Petru Jardan afirmă că se vor face decopertări între 1 şi 2.2 metri pe suprafaţa actuală pentru a se construi o pistă modernă, de la zero. În acest moment, pe suprafața unde va fi construită noua pistă se află căi de rulare, conform imaginilor din Google Earth, însă oficialii moldoveni au dat asigurări că traficul aerian nu va fi afectat de aceste lucrări.

Radu Bezniuc a afirmat că va fi zborurile vor fi operate la cel mai înalt nivel de securitate şi nu va mai fi necesară închiderea aeroportului pe timp de noapte. În prezent pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță sau modernizare a pistei actuale, aeroportul este închis temporare pentru intervale de 5-6 ore în timpul nopții, însă existența unei a doua pistă va permite ca aeroportul să funcţioneze fără întreruperi.

Se va atinge un obiectiv al Guvernului ce ţine de creşterea fluxului de pasageri până la nivelul de 2 milioane 600 de mii de pasageri. Se va asigura funcţionalitate non-stop a aeroportului“, a menţionat directorul Autorităţii Aeronautice Civile, Radu Bezniuc.

Petru Jardan a mai declarat și faptul că până în prezent în Aeroportul Internaţional din Chişinău au fost făcute investiţi de peste 57 de milioane euro. Principalul investitor a contribuit cu aproximativ 60% din această sumă, iar a doua parte a fost acoperită din veniturile aeroportului.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, directorul aeroportului a mai anunțat că operatorul low-cost va deschide în curând o nouă rută cu plecare din capitala Moldovei către Berlin, Germania.

Foto: Unimedia.info

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus