Urmărește-ne

Malindo Air a operat primul zbor comercial al unui Boeing 737 Max 8

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Malindo Air a operat primul zbor comercial al unui Boeing 737 Max 8

Știri

Malindo Air a operat primul zbor comercial al unui Boeing 737 Max 8

Compania aeriană Malindo Air din Malaezia a operat luni, 22 Mai, primul zbor comercial din lume al unui Boeing 737 MAX 8, zborul OD803 cu plecare din Kuala Lumpur către Singapore.

Aeronava, înmatriculată 9M-LRC, dispune de 180 de locuri într-o configurație economică. De asemenea, primul Boeing 737 MAX 8 al operatorului este vopsit cu noul branding al companiei Batik Malaysia.

Directorul executiv al Malindo Air, Chandran Rama Muthy, a declarat pentru FlightGlobal, în timpul zborului, că vor primi în anul 2017 patru Boeinguri 737 MAX 8, dar și alte șase aeronave în 2018. Acestea vor completa flota curentă de 29 Boeinguri 737NG și 15 ATRuri 72-600.

Primul zbor comercial Boeing 737 MAX 8 Malindo Air // Foto: AirwaysMag

Într-o declarație, același oficial a mărturisit: „Suntem încântați să fim prima companie aeriană din lume care recepționează și operează zboruri comerciale cu o aeronavă Boeing 737 Max 8. Boeingul 737NG a ajutat compania Malindo Air să crească, iar acum credem că avionul 737 MAX va deveni elementul central al flotei noastre. Aceasta nouă aeronavă ne va permite să ajungem la distanțe și mai mari, care cu siguranță vor ajuta la dezvoltarea turismului țării noastre”.

În urmă cu câteva luni, disputa pentru titlul de client de lansare al modelului Boeing 737 MAX se dădea între operatorii low-cost Southwest Airlines și Norwegian, în cele din urmă s-a dovedit că operatorul Malindo Air a fost privilegiat să recepționeze primul Boeing 737 MAX 8.

Interiorul Boeingului 737 MAX 8 Malindo Air // Foto: AirwaysMag

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus