Urmărește-ne

Nemții de la Zeitfracht vor achiziționa acțiuni în compania Blue Air (actualizat)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Nemții de la Zeitfracht vor achiziționa acțiuni în compania Blue Air (actualizat)
Sursă: WELT, Fly-Ra

Știri

Nemții de la Zeitfracht vor achiziționa acțiuni în compania Blue Air (actualizat)

Actualizare 6 februarie 2019: autoritatea de reglementare a concurenței din Germania a aprobat cererea Zeitfracht de a achiziționa acțiuni în compania Blue Air. Cu toate acestea, momentan nu se cunosc informații despre cât la sută din companie va fi preluată de Zeitfracht. Blue Air încă nu a răspuns solicitărilor pe care i le-am înaintat însă probabil va oferi mai multe informații îndată ce tranzacția este finalizată.
____________________
În urmă cu câteva zile am aflat că acționariatul companiei Blue Air s-a schimbat iar în urma acesteia Teodor Cristian Rada a devenit acționar majoritar prin deținerea a 99.9% din acțiunile companiei. Acesta a deținut înainte doar 33% din companie.

Marius Puiu, actualul director general al companiei, deține acum restul de 0.1% din acțiuni iar directorul comercial, Tudor Constantinescu, și Luciana Păunescu și-au vândut participația.

Cu toate acestea, se pare că modificările din acționariatul celui mai mare operator aerian român nu se opresc aici.

Potrivit informațiilor apărute marți în publicația WELT, grupul german Zeitfracht specializat în transporturi de mărfuri, logistică și mai nou în aviație va achiziționa un pachet de acțiuni în compania Blue Air Aviation SA.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Documentele de achiziție au fost deja depuse la Bundeskartellamt, autoritatea de reglementare a concurenței din Germania, iar acestea au ca subiect „achiziționarea controlului în comun asupra companiei Blue Air Aviation SA”, conform purtătorilor de cuvânt ai autorității citați de WELT. Reprezentanții companiei germane nu au oferit detalii din cauza „procedurilor care sunt în derulare”.

Cooperarea dintre Blue Air și Zeitfracht a început în vara anului 2018 când compania Leisure Cargo, subsidiară deținută în totalitate de grupul Zeitfracht, a încheiat un contract cu Blue Air pentru managementul transportului de marfă în cala avioanelor Blue Air.

În urma acestui contract a fost deschisă în Germania o nouă societate comercială numită WDL Blue Aviation Service GmbH. Noua companie este deținută de WDL Aviation GmbH (92.5% din părțile sociale) și Blue Air Aviation SA (7.5%). În plus, potrivit variantei de UK a siteului Blue Air, cel puțin o parte din încasările generate de vânzarea online de biletelor de avion de pe siteul Blue Air vor ajunge în conturile WDL Blue Aviation GmbH.

WDL Aviation este o companie aeriană care face parte din grupul Zeitfracht din 2017 și, conform datelor disponibile, aceasta deține patru aeronave BAe146 cu care au operat zboruri pentru companii precum British Airways, Easyjet și Air France. Din luna martie a acestui an în flota companiei ar urma să intre și câteva aeronave Embraer.

Din informațiile pe care le-am obținut, în ultimele luni mai mulți angajați Blue Air ar fi fost în Germania pentru a efectua lucrări de mentenanță pentru aeronavele deținute de WDL Aviation.

În acest moment Blue Air deține 27 de aeronave Boeing 737 iar din a doua jumătate a acestui an va recepționa primele Boeinguri 737 MAX. De asemenea, la finalul anului trecut compania împreună cu alți doi investitori au preluat operatorul Air Moldova.

Săptămâna trecută am solicitat mai multe informații reprezentanților Blue Air însă nu am primit clarificări sau comentarii în ceea ce privește această colaborare cu Zeitfracht.

Susține BoardingPass, devino Patron!

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
6 comentarii

6 Comments

  1. Pingback: Blue Air devine membru al asociației BARIG din Germania

  2. Pingback: CEO-ul Zeitfracht ”testează” Blue Air din postura de însoțitor de zbor(video)

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus