Norwegian a recepționat primele sale două Boeinguri 737 MAX 8 (FOTO & VIDEO)

Foto: Airways Live

Joi, 29 Iunie 2017, operatorul low-cost Norwegian a recepționat primele sale două Boeinguri 737 MAX 8 și devine astfel prima companie aeriană din Europa care va zbura cu acest noul model de avion produs de Boeing.

Livrarea primelor avioane MAX 8 către Norwegian a fost întârziată preț de câteva zile din cauza unor probleme despre care Boeing s-a ferit să vorbească, însă anumite publicații precizau că ar fi fost vorba de mici posibile defecte găsite la motoarele CFM Leap care propulsează aceste avioane.

Advertisements

Cabina noilor avioane Norwegian este configurată într-o singură clasă de călătorie și poate transporta 189 de pasageri. Seatpitch-ul este de 30 de inci.

Primele zboruri comerciale ale celor două MAX-uri vor avea loc în Europa la mijlocul lunii viitoare și mai apoi vor fi introduse și pe zboruri intercontinentale din Norvegia, Scoția și Irlanda către Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii.

Foto: Chris Sloan

Norwegian a comandat 110 Boeinguri 737 MAX, comandă care plasează operatorul aerian în topul clienților Boeing cu cele mai mari comenzi pentru acest tip de avion, alături de United Airlines și Ryanair. Șase din cele 110 Boeinguri 737 MAX vor fi livrate către operatorul scandinav până la finalul acestui an.

Flota Norwegian numără 138 de avioane Boeing 737 și Boeing 787 Dreamliner. Potrivit oficialilor Boeing, producția modelului B737-800NG va fi oprită în 2019, urmând ca atunci capacitatea de producție a noilor modele să crească semnificativ.

Cele două Boeinguri 737 MAX 8, înmatriculate EI-FYA și EI-FYB, vor decola în această noapte de la fabrica Boeing din Seattle, SUA, cu destinația Oslo, Norvegia.

Foto: Airways Live

VIDEO de la eveniment:

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share