Noul aeroport Daxing din Beijing va fi alocat operatorilor din alianța SkyTeam

China Eastern și China Southern Airlines, membre ale alianței SkyTeam, două dintre cele mai mari companii aeriene din China au semnat un acord conform căruia anunță că își vor muta operațiunile aeroportuare pe noul aeroport din Beijing, acesta urmând să fie deschis în anul 2019 în sudul capitalei chineze în districtul Daxing.

Împreună, cele două companii aeriene vor avea la dispoziție 40% din capacitatea aeroportului în timp ce restul va fi alocat altor companii aeriene care fac parte din aceeași alianță și care operează zboruri către Beijing. Printre acești operatori putem aminti Delta Airlines, Korean Air și Air France.

Advertisements

china eastern

Air China, membră a alianței Star Alliance, va continua să opereze zboruri de pe aeroportul deja existent alături de alți membrii ai Star Alliance.

În urma deciziei luată de China Eastern și China Southern Airlines, Administrația aviației civile din China (CAAC) a afirma că nu va mai aproba noi rute pentru cei doi operatori de pe aeroporturile din Beijing.

De asemenea, alți doi operatori aerieni din China, Beijing Capital Airlines și Hebei Airlines, și-au anunțat intenția de a se muta pe noul aeroport.

Aeroportul din Daxing se va întinde pe o suprafață de 2680 de hectare, va avea 7 piste dintre care una va fi folosită doar în scopuri militare și are ca target servirea a 75 de milioane de pasageri anual până în 2025. Septembrie 2019 este termenul de finalizare al acestui proiect care a costat peste 11 miliarde de dolari, preț în care a fost inclusă și construcția unei căi ferate rapide de 37 de km care va lega aeroportul cu metropola chineză.

beijing daxing airport

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share