Urmărește-ne

O aeronavă Southwest Airlines a aterizat în siguranță după ce a avut probleme grave la unul din motoare în timpul zborului

Incidente aviatice

O aeronavă Southwest Airlines a aterizat în siguranță după ce a avut probleme grave la unul din motoare în timpul zborului

Un zbor al companiei americane Southwest Airlines a aterizat în siguranță sâmbătă dimineața după ce unul din motoarele aeronavei a suferit avarii majore în timp ce aeronava zbura peste sud-estul Statelor Unite.

Boeing-ul 737-700 efectua zborul WN3472 dintre New Orleans și Orlando, iar în timp ce se afla la o altitudine de peste 7000 metrii a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul Pensacola International Airport din nordul statului Florida, la ora 9:40 (ora locală), conform unui comunicat remis de compania aeriană.

Foto: via WSJ.com

Foto: via WSJ.com

Un purtător de cuvânt al Southwest Airlines a confirmat că toți cei 99 de pasageri și 5 însoțitori de bord sunt teferi.

Din fotografiile distribuite pe rețelele sociale de pasagerii acestui zbor, putem să vedem cât de gravă a fost situația. Este vizibil faptul că partea din față a motorului a fost pur și simplu desprinsă în zbor, iar circuitele din interiorul motorului au putut fi observate de asemenea. Datorită acestei probleme, cabina aeronavei a fost depresurizată.

Foto: via WSJ.com

Foto: via WSJ.com

Motorul afectat este produs de CFM International, o companie deținută de General Electric și francezii de la Safran SA, aceștia producând motoare pentru aeronave Boeing și Airbus.

Citește și  București - Varșovia cu Wizzair din Iunie 2017

Aeronava care a avut parte de acest incident este înmatriculată N766SW și a fost recepționată de Southwest Airlines în luna mai a anului 2000.

Southwest Airlines este cel mai mare operator low-cost din lume, iar flota lor numără în acest moment peste 700 de aeronave din familia Boeing 737. Alte 310 aeronave de acest gen fiind comandate de operatorul american.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus