O aeronavă Southwest Airlines a aterizat în siguranță după ce a avut probleme grave la unul din motoare în timpul zborului

Un zbor al companiei americane Southwest Airlines a aterizat în siguranță sâmbătă dimineața după ce unul din motoarele aeronavei a suferit avarii majore în timp ce aeronava zbura peste sud-estul Statelor Unite.

Boeing-ul 737-700 efectua zborul WN3472 dintre New Orleans și Orlando, iar în timp ce se afla la o altitudine de peste 7000 metrii a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul Pensacola International Airport din nordul statului Florida, la ora 9:40 (ora locală), conform unui comunicat remis de compania aeriană.

Advertisements
Foto: via WSJ.com
Foto: via WSJ.com

Un purtător de cuvânt al Southwest Airlines a confirmat că toți cei 99 de pasageri și 5 însoțitori de bord sunt teferi.

Din fotografiile distribuite pe rețelele sociale de pasagerii acestui zbor, putem să vedem cât de gravă a fost situația. Este vizibil faptul că partea din față a motorului a fost pur și simplu desprinsă în zbor, iar circuitele din interiorul motorului au putut fi observate de asemenea. Datorită acestei probleme, cabina aeronavei a fost depresurizată.

Foto: via WSJ.com
Foto: via WSJ.com

Motorul afectat este produs de CFM International, o companie deținută de General Electric și francezii de la Safran SA, aceștia producând motoare pentru aeronave Boeing și Airbus.

Aeronava care a avut parte de acest incident este înmatriculată N766SW și a fost recepționată de Southwest Airlines în luna mai a anului 2000.

Southwest Airlines este cel mai mare operator low-cost din lume, iar flota lor numără în acest moment peste 700 de aeronave din familia Boeing 737. Alte 310 aeronave de acest gen fiind comandate de operatorul american.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share