Urmărește-ne

„O mică eroare tehnică” a făcut ca un zbor British Airways să zboare peste 9000 KM în zadar

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. „O mică eroare tehnică” a făcut ca un zbor British Airways să zboare peste 9000 KM în zadar

Știri

„O mică eroare tehnică” a făcut ca un zbor British Airways să zboare peste 9000 KM în zadar

În dimineața zilei de joi, 7 iulie, zborul BA7 care operează ruta Londra (LHR) – Tokyo (HND) a decolat la ora 12:30 din Londra având ca destinație finală capitala Japoniei, însă acest zbor a fost puțin mai complicat.

Boeing-ul 777-300 ER (Extended Range) care a decolat de pe Heathrow a aterizat după 12 ore tot Heathrow, o oră mai târziu față de ora stabilită pentru aterizarea la Tokyo, după ce a zburat până la jumătatea distanței dintre Londra și Tokyo și au decis să se întoarcă la Londra, deoarece se nu se îndreptau către capitala Japoniei dar către o altă destinație.

În videoul de mai jos se poate observa cum avionul a zburat peste nordul Siberiei, iar pe urmă a revenit la Londra. Toata această situație a fost creată datorită faptului că planul de zbor a fost încărcat greșit în sisteme.

În urma acestui incident, pasagerilor le-au fost asigurate camere la hotel și au plecat către Tokyo a doua zi, vineri în jurul orei 10:30, după o întârziere de aproape 24 de ore.

Înițial, Flightradar24 anunța că aeronava va fi redirecționată către Helsinki datorită unei urgențe medicale, însă mai târziu pe rețelele de socializare apăreau mesaje care spuneau că defapt motivul întoarcerii avionul este planul de zbor greșit.

Mesajul postat de un pasager pe Twitter:

Costurile rezultate în urma acestei pățanii se vor ridica la sute de mii de lire sterline pentru British Airways. Problemele tehnice care au ca rezultat un zbor care ajunge la destinație cu peste 3 ore întârziere obligă companiile aeriene din UE să despăgubească pasagerii afectați, iar conform acestor reguli europene, British Airways va plăti 600 EURO fiecărui pasager afectat, de asemenea aceștia au asigurat hotel și vor despăgubi și pasagerii din Tokyo care așteptau să zboare către Londra. Valoarea totală a despăgubirilor va fi peste 350.000 EURO.

Pe lângă despăgubirile care le vor acorda pasagerilor și cheltuielile cu hotelurile, compania aeriană a mai plătit și combustibilul folosit pentru a zbura nicăieri defapt.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus