O nouă companie aeriană dorește să efectueze zboruri comerciale, dar fără avize

Ministerul Transporturilor din Malaezia a declarat că nu avea cunoștință de faptul că un nou operator de transport aerian numit MonSpace Sky dorește să intre în serviciul comercial, în ciuda lansării sale strălucitoare în Subang de acum două zile.

Departamentul Aviației Civile (DCA), a declarat astăzi că va solicita Suasa Airlines Sdn Bhd să explice de ce pe o aeronavă de-a sa apărea tipărit numele unei companii aeriene ce nu deține licență.

Advertisements

Directorul general DCA, Datuk Seri Azharuddin Abd Rahman, a explicat că departamentul nu a emis un certificat de operator aerian (AOC) pe firma Monspace Airlines sau Monspace Sky Airlines.

Azharuddin a declarat faptul că Suasa Airlines în sine nu poate efectua orice operațiuni de transport aerian comercial fără să dețină un AOC și un Permis de Serviciu Aerian (ASP).

El a spus că Suasa Airlines a primit un ASP provizoriu din data de 15 decembrie 2015 și apoi a aplicat pentru un AOC ce urma să fie emis de către DCA la data de 18 ianuarie a acestui an.

În timp ce DCA a emis AOC-ul la 22 iulie, după un “audit aprofundat și de control asupra capacității tehnice a SUASA”, Azharuddin a declarat că societatea trebuie să primească un ASP complet de la Comisia Aviației din Malaezia (Mavcom).

Mavcom a anunțat în această dimineață că va ancheta compania Suasa Airlines pentru zborul din data de 22 iulie de la Kuala Lumpur către Langkawi, în ciuda respingerii de către Mavcom a cererii sale de a face acest lucru.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share