Operațiunile aeriene ale Air Oradea ar putea debuta abia în toamna anului 2022

Foto: Visit Oradea

Viitoarea companie aeriană Air Oradea trebuia să opereze zboruri în primăvara anului 2022, însă debutul operațiunilor este întârziat.

Air Oradea a fost inființată de Consiliul Județean Bihor și municipiul Oradea în toamna anului 2021 pentru a lega pe cale aeriană Oradea de București și „unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei”.

Oficialii bihoreni declarau în august 2021 că noua companie aeriană va opera primele zboruri în primăvara acestui an, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Întârzierea operațiunilor aeriene este cauzată de mai multe aspecte, confirmă președintele Consiliului Județean Bihor pentru Bihoreanul.

Pe de o parte, din cauza conjuncturii de pe piața aeronautică, pe de alta pentru că suntem în discuții pentru definitivarea unui caiet de sarcini care să stea la baza contractului pe care Air Oradea îl va încheia cu compania care va presta serviciul de transport aerian.

Ilie Bolojan, președinte al Consiliului Județean Bihor

Toamna acestui an” este noul termen la care operațiunile Air Oradea ar urma să debuteze, declară Gheorghe Răcaru, unul dintre oficialii Air Oradea.

Potrivit Bihoreanul, Air Oradea a renunțat la ideea de a achiziționa avioane proprii și urmează să organizeze o licitație pentru contractarea unei companii aeriene partenere.

Câștigătoarea licitației va opera zboruri cu avioane și echipaje proprii pentru Air Oradea, însă detaliile colaborării vor fi anunțate abia după ce autoritățile bihorene finalizează caietul de sarcini pentru licitație.

Licitația va stabili compania care va presta cursele în numele şi sub însemnele Air Oradea.

Mihai Jurca, administrator neexecutiv la Air Oradea pentru Bihoreanul

Mihai Jurcă mai afirmă că zborurile Air Oradea vor fi efectuate cu avioane care au capacitate de transport de 72 de locuri, așadar probabil este vorba de avioane de tip ATR 72.

Autoritățile locale și oficialii companiei Air Oradea declară cu tărie în continuare că există potențial pentru zborurile pe care Air Oradea ar urma să le opereze.

Există potențial de pasageri, fără discuție. Compania nu a fost înființată de dragul de a fi înființată.

Gheorghe Răcaru, membru al Consiliului de Administrație Air Oradea pentru Bihoreanul

Acționariatul Air Oradea SA se împarte între Municipiul Oradea (60%) și Consiliul Județean Bihor (40%). Contribuția Municipiului Oradea la capitalul social al Air Oradea SA este de nouă milioane de lei, iar cea a CJ Bihor este de șase milioane de lei.

Din Consiliul de Administrație provizoriu al Air Oradea SA fac parte Eduard Florea, Mihai Jurca, Gheorghe Răcaru.

Eduard Florea ocupă în prezent funcția de administrator public și director economic în Primăria Oradea, iar Mihai Jurca este managerul orașului Oradea.

Gheorghe Răcaru, singurul oficial al Air Oradea cu experiență în aviație, a fost director general la companiile Blue Air și TAROM.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Aeroportul Otopeni va avea o nouă cale de rulare paralelă cu pista 08R/26L

Articolul următor

Exclusiv Carpatair are din nou în flotă un Boeing 737

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share