Urmărește-ne

Operatorul israelian El Al închiriază trei Boeing-uri 787-9 Dreamliner noi care vor fi livrate în 2017

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Operatorul israelian El Al închiriază trei Boeing-uri 787-9 Dreamliner noi care vor fi livrate în 2017

Știri

Operatorul israelian El Al închiriază trei Boeing-uri 787-9 Dreamliner noi care vor fi livrate în 2017

CEO-ul El Al, David Maimon, anunță că pe lângă cele două Boeing-uri 787-9 Dreamliner închiriate de la ALC, compania aeriană care o conduce va mai închiria o astfel de aeronavă însă acesta nu a dorit să facă public sursa de unde va fi închiriat cel de-al treilea Dreamliner.

Air Lease Corporation (ALC) anunță o înțelegere de închiriere a două aeronave Boeing 787-9 Dreamliner noi către operatorul El Al Israel Airlines. Ambele aeronave vor fi închiriate pe o perioadă lungă de timp și vor fi livrate direct de către producătorul american către El Al în al treilea și al patrulea trimestru al anului viitor.

Aceste noi Boeing-uri 787-9 Dreamliner vor înlocui vechile Boeing-uri 747-400 și 767 care se află acum în flota operatorului din Israel și vor fi primele aeronave Dreamliner pe care acesta le recepționează.

Vice-președintele executiv al Air Lease Corporation, Kishore Korde, a afirmat că „suntem foarte entuziasmați să anunțăm acest acord de închiriere cu El Al, un nou client al ALC. Credem că eficiența și noul design interior al aeronavelor Dreamliner este o valoare adăugată pentru flota de Boeing-uri pe care o deține El Al și va întări stabilitatea și succesul pe termen lung a companiei aeriene.”

Această mutare este parte a ceea ce numește El Al ca fiind cea mai mare reînoire de flotă din istoria Israelului. Procesul implică achiziția și închirierea a 15 aeronave Boeing 787 Dreamliner (modele 787-8 și 787-9) și opțiunea de a achiziționa alte 13 astfel de aeronave.

Boeing 747 El Al la JFK (Foto: Gabriel Bobon)

Boeing 747 El Al la New York (JFK), August 2016 (Foto: Gabriel Bobon)

CEO-ul operatorului El Al a declarat: „În următorii 5 ani, aceste aeronave vor înlocui complet flota de Boeing-uri 747-400 și 767. Noile Dreamlinere vor fi folosite pentru operarea zborurilor mediu și lung-curier (New York, Boston, Toronto, Beijing, Mumbai, Africa de Sud și alte destinații). Modelele Boeing 787 Dreamliner, cele mai inovative și avansate aeronave din lume, au multe avantaje de ordin operațional, cum ar fi costurile reduse de mentenanță și consumul redus de combustibil.”

El Al a operat câteva zboruri din Tel Aviv către București folosind aeronave Boeing 777, Boeing 767 și Boeing 747, iar în 30 septembrie 2016, conform siteului operatorului, vom avea ocazia să vedem încă odată pe aeroportul Henri Coandă unul din Boeing-urile 747-400 din flota El Al și probabil prin 2018 un Boeing 787-9 Dreamliner? Rămâne de văzut 🙂

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus