Patru Boeinguri 777 și un 787 au realimentat miercuri la București (foto/video)

Miercuri în jurul orei 11 am anunțat pe pagina de Facebook despre faptul că patru Boeinguri 777 și un Boeing 787 Dreamliner vor ateriza la București pentru a realimenta. Aceste aeronave au decolat din Asia de Sud și se îndreptau spre capitale din Europa de Vest.

La câteva ore după ce avioanele au decolat din Bangkok, Krabi și Ho Chi Minh City spațiul aerian pakistanez a fost închis din cauza tensiunilor politice cu escalații de ordin militar.

Din cauza acestui fapt, aceste aeronave, și nu numai, au avut de ocolit spațiul aerian pakistanez ceea ce a dus la un consum mai mare de combustibil decât cel planificat înainte de decolare.

Pentru a ajunge la destinația finală cu suficient combustibil astfel încât să poată efectua redirecționare în cazul în care apar probleme pe aeroporturile de destinație, cele cinci aeronave au efectuat un stop de realimentare la București.

Primul avion care a aterizat la București a fost un Boeing 777-300ER Air France care zbura pe ruta Ho Chi Minh City – Paris. După aterizare aeronava a fost realimentată și un nou echipaj, venit direct de la Paris, a preluat manșa și a decolat din București către Paris.

Al doilea avion care a aterizat a fost un Boeing 777-200 British Airways. Acesta efectua zborul BA10 Bangkok – Londra. După realimentare aeronava și-a continuat zborul spre capitala Marii Britanii. A decolat la câteva minute după primul Boeing 777-300ER Air France.După cele două aeronave, alte două Boeinguri 777-300ER, unul al companiei KLM vopsit în livery Skyteam, care zburau pe aceeași rută precum Boeingul 777-200 BA au aterizat și ele la București pentru a realimenta.

Al cincilea avion a fost de această dată un Boeing 787 Dreamliner. Acesta aparține companiei Norwegian și opera pe ruta Krabi – Copenhaga.

Cele 5 Boeinguri au fost la Otopeni simulan pentru câteva zeci de minute.

De ce au ales București? Cel mai probabil din cauza faptului că alte aeroporturi din zonă sunt mult mai aglomerate, iar în caz de nevoie, de la București aveau posibilitatea să trimită la destinație pasagerii pe alte zboruri.

Pe lângă avioanele care au realimentat la București a mai fost un Boeing 777-200 British Airways care a realimentat la Budapesta. Alte avioane, unul care aparține companiei Thai și altul al companiei EVA Air care au decolat de la Bangkok către Europa s-au întors pe aeroportul din capitala Thailandei la scurt timp după decolare pentru a alimenta cantitatea de combustibil de care au nevoie pentru a ajunge la destinație fără a oprire.

Din cauza spațiului aerian pakistanez închis, un Airbus A330 care zbura pe ruta Chengdu – Dubai a fost nevoit să facă, cale întoarsă. Din cauza faptului că aeronava nu era echipată cu sistem de eliminare a combustibilului în cazuri de urgență piloții au fost forțați să zboare în jurul orașului chinez mai bine de șase ore pentru a consuma combustibil.

De asemenea, un zbor SpiceJet care zbura pe ruta Kabul – Delhi a fost operat astăzi în 5 ore și 40 de minute. În mod normal durata acestui zbor este de numai o oră și 40 de minute.

Spațiul aerian pakistanez este închis până în 28 februarie la ora 23:59UTC.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Patru Boeinguri 777 Air France, KLM și British Airways vor realimenta miercuri la București

Articolul următor

British Airways a comandat 18 Boeinguri 777X

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share