Pentru a doua oară în istoria sa, aeroportul Iași a atins pragul de 1 milion de pasageri

Aeroportul Internațional Iași a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 1.000.000 din acest an, cu o lună mai devreme față de 2017, rezultat ce se datorează extinderii rețelei de rute și creșterii traficului aerian. În primul semestru din acest an, regiunea Moldovei și Vestul țării au fost legate, pe calea aerului, prin cele doua rute interne spre Cluj-Napoca și Timișoara, iar alte nouă zboruri externe au devenit operabile de pe Aeroportul Iași: Cuneo, Verona, Eindhoven, Billund, Malmo, Dormund, Salonic, Paris (Beauvais) și Bruxelles (Charleroi). Oferta de rute, în sezonul estival, a fost completată de cursele charter care au asigurat zboruri spre patru destinații de vacanță în Grecia și Turcia.

Anul acesta, pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost desemnat de compania națională Tarom. Se numește Ramona Cristina Piștină, locuiește în Timișoara și a sosit astăzi la Iași, pe ruta directă operată de operatorul Tarom. Pasagerul cu numărul norocos a fost întâmpinat, într-un cadru festiv, în sala de sosiri din terminalul T2, de Directorul Aeroportului Iași, Președintele Consiliului Județean, reprezentantul Tarom și ceilalți invitați la eveniment. Pasagerul câștigător a primit un voucher cu două călătorii pentru două persoane și un troller sport. Momentul de astăzi a fost sărbătorit cu tort, șampanie, dar și cu muzică clasică.

Ne bucurăm că sărbătorim împreună cu întreaga comunitate locală pasagerul cu numărul 1 milion din anul 2018. Este rezultatul eforturilor continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea Aeroportului Iași, extrem de importantă fiind colaborarea foarte bună cu companiile care operează aici. Dezvoltarea orașului nostru depinde de evoluția Aeroportului, cea mai accesibilă poartă spre lume și principalul motor de dezvoltare economică locală. Mulțumim companiei Tarom, partenerul nostru strategic în acest demers de creștere a activității pe Aeroportul Iași. Mulțumim, totodată, pasagerilor ce au ales ca punct de călătorie aeroportul nostru, făcând posibilă o performanță care ne menține în topul aeroporturilor regionale. Îi îndemnăm să aleagă cu încredere serviciile și facilitățile oferite de Aeroportul Iași!”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.

La rândul său, Werner Wolff, Directorul General al companiei Tarom, operatorul aerian care a transportat pasagerul cu numărul 1.000.000 în acest an, a declarat: „Parteneriatul dintre TAROM și Aeroportul Internațional Iași se bazează pe o investiție reciprocă de încredere. Cu ocazia Centenarului României, TAROM a inaugurat două noi rute domestice din capitala regională Iași către Cluj și Timișoara, unind pe calea aerului trei regiuni istorice. Compania noastră raportează o creștere a numărului de pasageri pe rutele interne operate pe Aeroportul Iași față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în anul 2017, au fost, în total, 104.000 de pasageri pe cursele interne Tarom din și către Iași, de la începutul acestui an și până în luna septembrie, traficul intern atins este deja de 113.000 de călători. Felicitări partenerului nostru tradițional din Iași pentru atingerea cifrei de 1.000.000 de pasageri! Este un semn clar al dezvoltării susținute a Iașului.

Cu ocazia evenimentului de astăzi, Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iasi, a precizat: “Anul acesta, Aeroportul Internațional Iași a atins pragul de un milion de pasageri, cu o lună mai devreme față de anul precedent. După cum se observă, aerogara ieșeană este una dintre cele mai importante, dar și solicitate porți de intrare în Regiunea de Nord-Est, iar traficul de călători își păstrează tendința ascendentă. Acestă cifră este un motiv de bucurie deoarece este dovada eforturilor depuse de echipa de la aeroport și, totodată, ne responsabilizează. Trebuie să avem în vedere dezvoltarea infrastructurii astfel încât să poată susține progresul aeroportului din următorii ani”.

În prezent, pe Aeroportul Iași, sunt operabile trei rute interne și 20 de zboruri externe, cu patru companii aeriene.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Blue Air va opera începând de duminică zboruri pentru Air Moldova cu un Boeing 737

Articolul următor

Cobalt Air devine istorie; urmează să suspende toate zborurile începând cu ziua de joi (actualizat)

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share