Curiozități
Îmi place

Peste 200 de zboruri pe zi din Seul către insula Jejudo; aceasta este cea mai operată rută din lume

15 decembrie 2016
12041 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Peste 200 de zboruri pe zi din Seul către insula Jejudo; aceasta este cea mai operată rută din lume

Care crezi că este cea mai populară rută aeriană din lume?

New York către Los Angeles? Londra către Paris? Beijing către Shanghai?

Șansele să ghicești că este vorba de zborurile interne dintre Seoul și Jeju, capitala insulei Jejudo din Coreea de Sud, sunt foarte mici. În anul 2015, peste 11 milioane de oameni au călătorit între cele două orașe, iar a doua cea mai rezervată rută din lume, dintre Tokyo și Sapporo, a avut numai 8 milioane de pasageri.

Conform unei simulări efectuate pe Google.com/flights, zborurile din Seul către Jeju și retur sunt atât de dese încât un avion decolează la aproximativ fiecare 15 minute, iar zilnic sunt operate peste 200 de zboruri între cele două orașe.

Jeju este o destinație populară nu doar pentru sud-coreeni, ci și pentru Chinezi. Deoarece casinourile sunt interzise în China, Jeju a devenit o destinație populară pentru pasionații jocurilor de noroc, iar chinezii profită de faptul că nu au nevoie de viză pentru a vizita această insulă.

Citește și  Noul aeroport Daxing din Beijing va fi alocat operatorilor din alianța SkyTeam

Insula Jejudo mai este numită și Hawaii-ul Coreei de Sud, iar datorită acestui fapt, foarte mulți coreeni își petrec luna de miere sau câteva zile de relaxare pe această insulă.

Durata zborurilor dintre Seul și Jeju este de numai o oră, iar printre operatorii aerieni care oferă zboruri pe această rută amintesc Korean Air, Asiana, Tway Air, Jeju Air, Air Busan și Eastar Jet.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *