Urmărește-ne

Peste 200 de zboruri pe zi din Seul către insula Jejudo; aceasta este cea mai operată rută din lume

  1. BoardingPass.ro
  2. Curiozități
  3. Peste 200 de zboruri pe zi din Seul către insula Jejudo; aceasta este cea mai operată rută din lume

Curiozități

Peste 200 de zboruri pe zi din Seul către insula Jejudo; aceasta este cea mai operată rută din lume

Care crezi că este cea mai populară rută aeriană din lume?

New York către Los Angeles? Londra către Paris? Beijing către Shanghai?

Șansele să ghicești că este vorba de zborurile interne dintre Seoul și Jeju, capitala insulei Jejudo din Coreea de Sud, sunt foarte mici. În anul 2015, peste 11 milioane de oameni au călătorit între cele două orașe, iar a doua cea mai rezervată rută din lume, dintre Tokyo și Sapporo, a avut numai 8 milioane de pasageri.

Conform unei simulări efectuate pe Google.com/flights, zborurile din Seul către Jeju și retur sunt atât de dese încât un avion decolează la aproximativ fiecare 15 minute, iar zilnic sunt operate peste 200 de zboruri între cele două orașe.

Jeju este o destinație populară nu doar pentru sud-coreeni, ci și pentru Chinezi. Deoarece casinourile sunt interzise în China, Jeju a devenit o destinație populară pentru pasionații jocurilor de noroc, iar chinezii profită de faptul că nu au nevoie de viză pentru a vizita această insulă.

Insula Jejudo mai este numită și Hawaii-ul Coreei de Sud, iar datorită acestui fapt, foarte mulți coreeni își petrec luna de miere sau câteva zile de relaxare pe această insulă.

Durata zborurilor dintre Seul și Jeju este de numai o oră, iar printre operatorii aerieni care oferă zboruri pe această rută amintesc Korean Air, Asiana, Tway Air, Jeju Air, Air Busan și Eastar Jet.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus