Planul de guvernare 2018-2020: 27 de aeronave și noi rute regionale și către America și Asia

În această după-amiază a fost publicat pe siteul Camerei Deputaților planul de guvernare 2018-2020, și, așa cum era de așteptat, s-a discutat și despre Compania Națională de Transporturi Aeriene.

Politicienii au repetat și de această dată lucruri pe care deja le auzim de câțiva ani: avioane noi în flotă, rute noi în regiune dar și către America și Asia și recalificarea departamentului tehnic astfel încât aceștia să poată oferi servicii și către alte companii aeriene. Interesant ar fi de aflat ce vor să zică prin ”implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei”, pentru că TAROM are un site prin care vinde bilete de ani de zile, site care a fost printre altele chiar ”modernizat” puțin anul trecut.

Din păcate știm că multe nu se vor schimba, așadar nu prea mai este nevoie să aducem comentarii asupra celor propuse în planul de guvernare și vă lăsăm să citiți partea dedicată companiei TAROM din documentul publicat astăzi de Camera Deputaților.

8. Compania Tarom
Având în vedere situația financiară dificilă a companiei TAROM, Guvernul susține următoarele măsuri urgente, menite a repune compania în elita “ambasadorilor României”:

  • Realizarea de urgenţă a unei evaluări riguroase a personalului companiei.
  • Atragerea unui număr cât mai mare de pasageri, repoziţionând TAROM-ul ca lider zonal.
  • Reînnoirea de urgenţă a flotei TAROM prin achiziţionarea în rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scăzut de combustibil şi poluare fonică cât mai redusă. Termen 2018-2020
  • Uniformizarea flotei de avioane ar reduce mult cheltuielie de mentenanță.
  • Readucerea departamentului tehnic la acele cote europene şi internaţionale de a asigura mentenanţă atât pentru compania TAROM, cât şi pentru alte companii din zonă.
  • Dezvoltarea departametului de marketing prin deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia.
  • Implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei și nu prin alte firme din domeniu.”

Printre altele, Lucian Șova a fost propus ca Ministru al Transporturilor.

Întregul document poate fi găsit aici.Total
0
distribuiri
3 comentarii
  1. Mai știi, probabil or vrea să își facă propriul GDS. 🙂

    Bine, cel mai probabil mentenanța site-ului e externalizată și ar vrea să o facă in-house, că de sistemul de rezervări nu au cum să se atingă (sper).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share