Premierul Dacian Cioloș a călătorit la Economy către Munchen, refuzând invitația însoțitoarei de zbor de a sta la clasa Business

Premierul Dacian Cioloş face o vizită oficială de 2 zile în Munchen, Germania, unde are programate mai multe întâlniri cu autoritățile landului Bavaria şi cu reprezentanți ai unor mari companii germane. Primul ministru a călătorit duminică după-amiază cu zborul TAROM RO311, la clasa Economic, conform TVR.

Potrivit sursei citate, la îmbarcarea în aeronava TAROM, Dacian Cioloş a fost invitat de o însoțitoare de zbor să ia loc la Business Class, dar acesta a refuzat şi a spus că va sta acolo unde i-a fost alocat loc. Sub ochii celorlalţi călători, premierul şi-a făcut loc, cu bagajul, până la scaunul său şi s-a aşezat alături de şeful Cancelariei, Dragoş Tudorache. Întreaga delegaţie oficială care îl însoțește zilele acestea pe premierul României, în jur de 8 persoane, a călătorit cu clasa Economy.

Advertisements

La sosirea pe aeroportul din Munchen, singurul aeroport european clasat cu 5* Skytrax, premierul Dacian Cioloș a fost întâmpinat de ambasadorul Emil Hurezeanu. După aterizarea avionului, ceilalţi pasageri s-au pregătit de debarcare, însă una dintre însoțitoarele de zbor le-a cerut acestora să se aşeze până când iese din avion delegaţia oficială. Călătorii nu au comentat, însă premierul a afirmat “asta din cauza noastră” şi şi-a cerut scuze în timă ce părăsea aeronava.

De regulă, politicienii călătoresc în vizite oficiale la clasa Business.

Aeronava cu care a fost efectuat zborul RO311 astăzi, un Boeing 737, YR-BGB, oferă 8 locuri la clasa Business și 126 în Economy. Zborul către Munchen a decolat de la București cu o întârziere de aproximativ 20 de minute.

Foto: TVR

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share