Urmărește-ne

Qatar Airways a inaugurat în această dimineață cel mai lung zbor nonstop din lume

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. Qatar Airways a inaugurat în această dimineață cel mai lung zbor nonstop din lume

Rute aeriene

Qatar Airways a inaugurat în această dimineață cel mai lung zbor nonstop din lume

În această dimineață, la ora 5:25am ora locală, a decolat de la Doha zborul QR920 care a devenit oficial cel mai lung zbor nonstop din lume. Avionul companiei Qatar Airways va ateriza în Noua Zeelandă luni dimineață la ora 7:30am.

Destinația zborului este Auckland, Noua Zeelandă, iar distanța de 14.533 km dintre cele două orașe este parcursă în 16 ore și 20 de minute în direcția Doha – Auckland, iar returul, zborul QR921, va dura 17 ore și 30 de minute, mai lung cu o oră și 10 minute din cauza curenților de aer.

Zborul este efectuat cu un Boeing 777-200LR (Longer Range) care are o autonomie de până la 17.455 km fără oprire. Qatar Airways are nouă aeronave de acest tip în flotă cu care operează și zborurile către Los Angeles (13.346 km), Houston (12.932 km), și Atlanta (11.984 km).

Patru piloți și 15 însoțitori de bord vor avea grijă de confortul și siguranța pasagerilor, iar aeronava cu care zborul efectuat poate tranporta 42 de pasageri în Business Class și 217 în Economy.

Până astăzi, cel mai lung zbor nonstop a fost operat de Emirates pe ruta Dubai – Auckland, însă Singapore Airlines va redeschide ruta directă Singapore – New York, zbor care va fi mai lung cu 920 km decât zborul Qatar către Auckland.

Foto: CJK PHOTOS

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus