Urmărește-ne

Raportul pe 2016 privind cele mai periculoase țări din lume

  1. BoardingPass.ro
  2. Curiozități
  3. Raportul pe 2016 privind cele mai periculoase țări din lume

Curiozități

Raportul pe 2016 privind cele mai periculoase țări din lume

Lumea este un loc mai periculos decât era un an în urmă, potrivit ultimului raport Global Peace Index (GPI), de la Institutul pentru Economie și Pace.
A 10-a ediție a raportului – singura măsură statistică de acest gen – face posibilă clasificarea a 163 de state independente, în funcție de modul în care acestea sunt pașnice (sau, dimpotrivă, periculoase).

Cele 163 de state acoperă peste 99% din populația lumii și sunt evaluate folosind 23 de indicatori, catalogarea funcționând pe o scară 1-5. Măsurile de index de pace la nivel mondial au fost efectuate prin utilizarea a trei mari teme: nivelul de siguranță și securitate în societate, amploarea conflictelor interne și internaționale, precum și gradul de militarizare.

Indicele permite analiza regiunilor geografice individuale. Conflictele regionale din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA) a subliniat ceea ce înseamnă țările cele mai periculoase din lume, din 2015 devenind chiar mai volatile. Este uimitor faptul că gradul de violență actual și conflictele de pe teritoriul MENA sunt atât de intense, încât atunci când sunt analizate separat, restul nivelurilor medii de pace din lume prezintă o situație relativ pozitivă.

Siria, Sudanul de Sud și Irak sunt cele mai periculoase țări din lume. Alte state profund instabile sunt Afganistan, Somalia, Yemen și Republica Centrafricană. Pakistan și Coreea de Nord s-au mutat din „top 10”, în timp ce Ucraina este acum pe locul al optulea din cauza conflictului în curs de desfășurare cu separatiștii pro-ruși din regiunea Donbass.

Europa a rămas regiunea geografică cea mai liniștită, cu Islanda, Danemarca și Austria, țările cele mai pașnice din lume. Cu toate acestea, în ciuda sentimentului de pace relativă înregistrat în Europa, scorul mediu din Europa s-a deteriorat. Acest lucru se datorează incidentelor teroriste de la Paris și Bruxelles, precum și escaladarea violenței și instabilității în Turcia.

Cea mai mare îmbunătățire începând cu 2016 a fost înregistrată în America Centrală și Caraibe, în timp ce America de Sud a făcut progrese în nivelurile de menținere a păcii. MENA a avut cel mai mare declin, urmată de Africa sub-sahariană, Europa și Asia Pacific.

Top zece țări în care predomină sentimentul de neliniște:

top 10

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Citește tot articolul


Publicitate
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus