Foto Romaero efectuează lucrări de mentenanță pentru ASL Airlines

Boeing 737-300 ASL Airlines France (F-GZTB) la București BBU / Foto: BoardingPass

Lucrările de mentenanță pentru o parte dintre avioanele grupului ASL vor fi efectuate de compania românească Romaero.

ASL Airlines și Romaero au semnat recent un contract care prevede efectuarea de către partea română a mentenanței pentru Boeingurile 737 operate de subsidiarele ASL Airlines din Europa.

Primul avion ASL Airlines care va intra la mentenanță în hangarele Romaero de pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București este un Boeing 737-300.

Avionul, înmatriculat F-GZTB, a decolat în dimineața zilei de duminică, 22 ianuarie 2023, de pe aeroportul „Charles de Gaulle” din Paris și a aterizat pe aeroportul din București la ora locală 12:20.

Flota grupului ASL numără peste 130 de avioane, însă numărul celor care vor ajunge la Romaero pentru mentenanță și perioada și valoarea contractului sunt necunoscute.

Grupul ASL, prin subsidiarele sale din Europa, operează zboruri cargo pentru DHL, FedEx, UPS și alte companii cu activitate în logistică și transport de marfă.

Printre clienții Romaero din ultimii ani se numără companiile aeriene Air Bucharest (România), Fly2Sky (Bulgaria), Air Horizont (Malta) și Ryanair (Irlanda).

Însă, contractul cu compania low-cost a fost pierdut de Romaero după ce Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a suspendat temporar licența Romaero din cauza problemelor descoperite în companie.

De asemenea, câteva companii de leasing au trimis în ultimii ani avioane la Romaero pentru mentenanță, înainte de a le închiria unor companii aeriene.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Blue Air ar putea intra în insolvență în curând

Articolul următor

Aeroportul din Cluj Napoca a procesat 2,6 milioane de pasageri în 2022

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
1
Share