Ryanair penalizează clienții care au cerut băncilor rambursarea biletelor de avion

Foto: Huy Do

Ryanair le-a interzis mai multor pasageri să mai zboare cu compania low-cost după ce aceștia au beneficiat de rambursări din partea instituțiilor financiare pentru zborurile neefectuate în cursul anului 2020.

În contextul pandemic din 2020, Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie le-a recomandat cetățenilor să renunțe la călătoriile care nu sunt esențiale.

Advertisements

Astfel, mai mulți pasageri care aveau bilete achiziționate cu carduri de credit, în special American Express, au ales să nu mai zboare, chiar dacă compania Ryanair nu a anulat zborurile respective.

Aceștia au profitat de o clauză denumită “chargeback refunds” – rambursare pentru un serviciu care nu a fost efectuat – și au solicitat emitentului cardului de credit, American Express în acest caz, rambursarea banilor pentru zborurile neefectuate, potrivit Insider.

Pasagerii și-au primit banii înapoi, însă ulterior Ryanair i-a trecut pe o listă neagră.

Ce înseamnă acest lucru?
Cei care și-au cumpărat bilete de avion cu Ryanair în 2021 și au beneficiat de “chargeback refunds” în 2020, nu au putut efectua check-inul pentru zborurile curente.

Mai mult decât atât, Ryanair le-a interzis acestora să mai zboare cu avioanele sale până nu vor achita sumele obținute în urma rambursărilor, sumele variind între 400 și 630 de lire sterline, chiar dacă pasagerii nu au folosit acele bilete de avion.

Cu toate acestea, compania low-cost le-a permis acestor pasageri să-și achiziționeze bilete de avion în 2021 pe zborurile Ryanair, dar au aflat despre pretențiile companiei low-cost doar când au încercat să efectueze check-inul sau să modifice o rezervare.

Potrivit companiei aeriene irlandeze, un număr de aproximativ o mie de persoane au beneficiat de aceste rambursări pe care Ryanair le consideră abuzive. Compania le-a oferit pasagerilor posibilitatea de-a schimba datele de zbor sau vouchere.

Situația se complică și mai tare după ce Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a renunțat la o anchetă care viza Ryanair și British Airways. Aceste două companii au refuzat să ramburseze banii pasagerilor care nu au putut zbura din cauza restricțiilor severe impuse de Marea Britanie pentru a stopa noul coronavirus.

Autoritatea a invocat o lipsă de claritate în cadrul legii și a cerut modificarea acesteia.

Advertisements
Total
32
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
32
Share