Urmărește-ne

Ryanair reduce salariile și concediază 3000 de piloți și însoțitori de bord

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Ryanair reduce salariile și concediază 3000 de piloți și însoțitori de bord
Foto: Stephen Davies
Foto: Stephen Davies

Știri

Ryanair reduce salariile și concediază 3000 de piloți și însoțitori de bord

Compania irlandeză a anunțat vineri că va reduce salariile angajaților săi și va concedia aproximativ trei mii de piloți și însoțitori de bord.

Oficialii companiei Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați anual, prevăd o revenire a traficului aerian la nivelul anului 2019 abia în 2022.

Cel târziu până în luna iulie a acestui an, grupul va opera doar cu 1% din avioanele pe care le deține din cauza restricțiilor de zbor dar și a cererii scăzute din această perioadă.

În concluzie, compania low-cost va închide mai multe baze aeriene din Europa și poartă discuții cu Boeing și companiile de leasing pentru a întârzia cu până la doi ani livrarea câtorva zeci de avioane.

În ultimele zile mai mulți piloți și însoțitori de bord angajați de agenții pentru compania BUZZ, parte a grupului Ryanair, la bazele din Polonia, Cehia, Ungaria și Bulgaria au fost concediați, detalii aici.

Pe lângă concedierile deja anunțate de agențiile partenere, Ryanair va mai concedia încă trei mii de însoțitori de bord și piloți de la toate companiile deținute de grup: Ryanair, BUZZ, Malta Air și Laudamotion.

De asemenea, grupul anunță că salariile angajaților vor fi reduse cu aproximativ 20% atât pentru piloți și însoțitori de bord cât și pentru angajații din birourile companiei și vor trimite în concediu neplătit un număr nespecificat de angajați.

CEO-ul grupului, Michael O’Leary, a acceptat ca salariul său să fie redus cu 50% în lunile aprilie și mai dar și pe toată durata anului financiar curent, care se încheie în martie 2021.

Salariul anual al CEO-ului irlandez este de aproximativ 3.4 milioane de euro, potrivit presei irlandeze. Pe lângă acesta, Michael O’Leary mai beneficiază și de acțiuni în cadrul grupului și bonusuri anuale care se apropie de suma de 20 de milioane de euro.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus