Compania irlandeză a anunțat vineri că va reduce salariile angajaților săi și va concedia aproximativ trei mii de piloți și însoțitori de bord.
Oficialii companiei Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați anual, prevăd o revenire a traficului aerian la nivelul anului 2019 abia în 2022.
Cel târziu până în luna iulie a acestui an, grupul va opera doar cu 1% din avioanele pe care le deține din cauza restricțiilor de zbor dar și a cererii scăzute din această perioadă.
În concluzie, compania low-cost va închide mai multe baze aeriene din Europa și poartă discuții cu Boeing și companiile de leasing pentru a întârzia cu până la doi ani livrarea câtorva zeci de avioane.
În ultimele zile mai mulți piloți și însoțitori de bord angajați de agenții pentru compania BUZZ, parte a grupului Ryanair, la bazele din Polonia, Cehia, Ungaria și Bulgaria au fost concediați, detalii aici.
. @aeroTELEGRAPH @eu_cockpit @ryanair's bu##BUZZ fired in the recent days some of its cabin crew from Poland and possibly other countries too.
A few days ago #WarsawAviation fired some of its pilots which worked in Warsaw for #BUZZ pic.twitter.com/bUVOZH80ef
— BoardingPass (@BoardingPassRO) April 30, 2020
Pe lângă concedierile deja anunțate de agențiile partenere, Ryanair va mai concedia încă trei mii de însoțitori de bord și piloți de la toate companiile deținute de grup: Ryanair, BUZZ, Malta Air și Laudamotion.
De asemenea, grupul anunță că salariile angajaților vor fi reduse cu aproximativ 20% atât pentru piloți și însoțitori de bord cât și pentru angajații din birourile companiei și vor trimite în concediu neplătit un număr nespecificat de angajați.
CEO-ul grupului, Michael O’Leary, a acceptat ca salariul său să fie redus cu 50% în lunile aprilie și mai dar și pe toată durata anului financiar curent, care se încheie în martie 2021.
Salariul anual al CEO-ului irlandez este de aproximativ 3.4 milioane de euro, potrivit presei irlandeze. Pe lângă acesta, Michael O’Leary mai beneficiază și de acțiuni în cadrul grupului și bonusuri anuale care se apropie de suma de 20 de milioane de euro.
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.