Ryanair va instala vârfuri de aripă speciale pe 409 Boeinguri 737-800NG

Grupul Ryanair va instala pe vârfurile aripilor celor 409 Boeinguri 737-800NG din flota sa așa-numitele „split-scimitar winglets”.

Boeingurile 737-800NG operate de Ryanair, Ryanair UK, Malta Air și Buzz, companii aeriene din grupul Ryanair, vor fi modernizate în perioada imediat următoare.

Grupul a decis să instaleze pe aripile ale acestor avioane vârfuri speciale care vor duce la reducerea consumului de combustibil cu aproximativ 1,5%.

Astfel, anual, aceste vârfuri speciale vor ajuta companiile aeriene ale grupului să economisească zeci de milioane de euro.

De asemenea, emisiile de CO2 generate anual de un singur avion vor fi reduse cu aproximativ 510 tone, informează grupul irlandez.

Instalarea pe aripile unui singur avion a acestui tip de vârfuri durează aproximativ o săptămână.

Aceste vârfuri speciale, numite „split-scimitar winglets”, au un aspect aproape identic cu cele instalate din fabrică pe aripile Boeingurilor 737 MAX.

Investiția de modernizare a celor 409 Boeinguri 737-800NG din flota grupului Ryanair se ridică la aproximativ două sute de milioane de euro.

Astfel de vârfuri de aripă mai sunt instalate pe Boeingurile 737NG și Boeingurile 757 ale mai multor companii aeriene din întreaga lume.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
3
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
3
Share