Urmărește-ne

South African, Air Mauritius, LGW și Virgin Australia și-au încetat activitatea

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. South African, Air Mauritius, LGW și Virgin Australia și-au încetat activitatea
Foto: Chris W.

Știri

South African, Air Mauritius, LGW și Virgin Australia și-au încetat activitatea

Criza cauzată de Covid-19 se prelungește iar presiunea pe care o pune asupra industriei aviatice este imensă. Din cauza imposibilității de a opera zboruri comerciale în perioada pandemiei, tot mai multe companii aeriene vor intra în faliment.

Printre companiile aeriene care și-au suspendat în ultimele zile activitatea din cauza problemelor financiare cauzate și de pandemie se numără Virgin Australia, South African Airways, Virgin Australia, LGW și Thomas Cook Aviation (Germania).

Virgin Australia, al doilea cel mai mare operator de transport din Australia se luptă cu o datorie pe termen lung de 5 miliarde de dolari.

Compania aeriană caută acum noi investitori, după ce discuțiile cu guvernul de la Canberra au eșuat. Virgin Australia a confirmat că a intrat în administrare voluntară, devenind astfel prima mare victimă a pandemiei coronavirusului.

Directorul executiv al companiei a declarat: „Australia are nevoie de o a doua companie aeriană (n.r. Qantas este operatorul cel mai mare din Australia) și suntem hotărâți să continuăm zborurile.

Firma de consultanță Deloitte a fost numită ca administrator al companiei Virgin Australia. Dacă compania Virgin Australia nu va fi salvată, operatorul național Qantas va avea aproape monopol în Australia.

Virgin Australia opera anterior aproximativ 31% din zborurile interne, în timp ce Qantas controla aproximativ 58% din piață. Peste 10.600 de angajați lucrează la Virgin Australia, a 115-a cea mai mare companie aeriană din lume, și alți 6.000 prin intermediul unor firme terțe.

Lucrurile nu stau mai bine nici pe continentul negru. În Africa de Sud, guvernul de la Pretoria a refuzat finanțarea suplimentară a companiei South African Airways.

În schimb, guvernul sud-african a anunțat că ia în calcul crearea unei noi companii naționale care să devină competitivă în contextul actual.

Foto: Johannes Wirl

Până una alta, compania South African Airways se pregătește să intre în lichidare, urmând să concedieze toți angajații. South African Airways mai deține și operatorul low-cost Mango.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (22 iulie)

Peste 4.700 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă dacă compania aeriană își încetează activitatea.

Compania aeriană South African Airways a mai fost salvată de la faliment de guvernul sud-african de mai multe ori în ultimii ani și în ciuda problemelor financiare în ultimele luni compania a închiriat pe termen mediu patru Airbusuri A350.

Foto: Timothee Savoure

Air Mauritius este a doua companie din Africa care se luptă pentru supraviețuire. Aceasta a intrat în administrare voluntară după ce consiliul de administrație a decis că, odată cu suspendarea zborurilor, compania nu va mai putea să-și îndeplinească obligațiile financiare în viitorul apropiat.

Air Mauritius începuse din ianuarie 2020 un program de eficientizare a operațiunilor pentru a își asigura supraviețuirea. Într-un comunicat al companiei, se menționează că s-au făcut progrese substanțiale din ianuarie 2020, dar efectele pandemiei au lovit și-n planurile de redresare ale companiei.

Air Mauritius a suspendat toate zborurile la începutul lunii aprilie. În cursul anului trecut, Air Mauritius a recepționat primul său Airbus A330-900.

Foto: Gideon van Dijk

Probleme au apărut și în Europa, în Germania mai exact, unde compania LGW a anunțat intrarea în faliment. Compania LGW, parte a grupului german Zeitfracht, grup care a deținut în trecut și 10% din acțiunile Blue Air, are o flotă de 16 avioane Bombardier Dash 8 Q400 și 354 de angajați.

Falimentul este rezultatul direct al restricțiilor de călătorie și al situației economice generale cauzată de pandemie”, a declarat un oficial al companiei.

LGW a zburat sub contract pentru compania Eurowings, dar din cauza restricțiilor de călătorie, Eurowings a renunțat la contractul cu LGW.

La începutul lunii aprilie, Thomas Cook Aviation, subsidiara din Germania a grupului britanic falimentar Thomas Cook, a avut aceeași soartă.

Conform publicației germane Focus, Thomas Cook Aviation a avut în flotă șase aeronave din familia Airbus. Compania opera zboruri cu aceste avioane spre destinații din Europa pentru compania Condor.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus