TAROM a fost amendată cu 20000EUR pentru încălcarea regulilor GDPR

YR-BGE B737-300 B733 TAROM / Foto: Manfred Saitz
Foto: Manfred Saitz

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 7 noiembrie o investigație la compania TAROM și a constatat că acesta a încălcat două prevederi din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Investigația a fost efectuată ca urmare a notificării autorității de supraveghere de către TAROM în data de 18 noiembrie cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal.

Advertisements

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

În urma incidentului, compania TAROM a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 95.194 lei, echivalentul a 20000EUR.

Sancțiunea a fost aplicată operatorului ca urmare a faptului că acesta nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a se asigura că orice persoană fizică care acționează sub autoritatea acestuia și care are acces la date cu caracter personal, nu le prelucrează decât la cererea sa. Corelat cu acest aspect, operatorul nu a luat nici măsuri adecvate pentru a asigura un nivel de securitate corespunzător riscului generat de divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod.

Această situație a condus la accesarea neautorizată, de către un angajat propriu, a aplicației de rezervări și fotografierea unei liste conținând datele cu caracter personal a 22 pasageri/clienți TAROM și la divulgarea neautorizată în mediul on-line a acestei liste.

Advertisements
Total
19
distribuiri
un comentariu
  1. Urata treaba. Tarom nu prea respecta legea.. Eu le-am dat acum 1 an niste fotografii din calatoria mea din Stockholm/Suedia cu conditia sa-mi specifice sursa fotografiile cand le vor posta..

    Acum 2 saptm a postat o fotografie si nu a specificat sursa. Ca si cum ar fi fost a lor. Am dat reply la fotografie si le-am dovenit ca este a mea..

    Cum crezi ca au reactionat? ca o firma de 2 lei mi-au blocat accesul pe pagina si nici nu si-au cerut scuze. Daca vroiam ii puteam da in judecata..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
19
Share