Actualizat: TAROM anunță disponibilitatea serviciului AirFi la bordul aeronavelor (VIDEO)

Actualizare 13 Martie: Luni, 13 martie 2017, TAROM lansează platforma de divertisment “TAROM AirFi”.

AirFi este o platformă de divertisment, accesibilă Wireless, prin propriile dispozitive mobile (smart phone, tablete, laptopuri) şi contine o gamă variată de opţiuni media, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, precum: informaţii despre Compania TAROM, ştiri, articole din presă, filme, muzică, jocuri, chat cu ceilalţi pasageri, etc. Totodată pasagerii au posibilitatea de a îşi exprima opinia cu privire la serviciile oferite prin completarea unui formular de feedback.
Important de reținut este faptul că TAROM AirFi nu oferă conexiune la internet!

Pentru a putea accesa platforma AirFi, pasagerii trebuie să aibă echipamentele setate în mod avion şi cu ajutorul oricărui browser să se conecteze la Wi-Fi.

Conţinutul prezentat atât în limba română, cât şi în limba engleză este updatat la fiecare escală cu informaţii referitoare la rută, timpul de zbor şi condiţiile meteo de la destinaţie.

Serviciul este accesibil începând cu data de 14 martie 2017, pe toate zborurile interne şi externe, operate cu aeronave de tip Airbus 318 şi Boeing 737-700. Practic, acest sistem va fi funcţional pe opt avioane din flota TAROM, pe cursele externe şi interne. În prezent, în Europa sunt puţine companii care pun la dispoziţie acest serviciu.

La evenimentul de lansare vor fi prezenţi domnul Razvan Alexandru Cuc, Ministrul Transporturilor, domnul Eugen Davidoiu, Director General CNTAR TAROM S.A., reprezentanţi AirFi România, reprezentanţi DNATA România, etc.

TAROM vă invită să vă bucuraţi de experienţa plăcută a zborurilor sale, savurând beneficiile oferite de serviciul AirFi, disponibil la bordul aeronavelor sale cu titlu gratuit.

_________________________________________________________
În cadrul unei conferințe de presă organizată ieri la Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni, TAROM a anunțat disponibilitatea unui nou serviciu de entertainment la bordul aeronavelor cu care operează.

Noul serviciu se numește AirFi și va fi disponibil de la mijlocul lunii August a acestui an pentru început pe zborurile Madrid, Barcelona și Dubai, iar pe urmă va fi implementat treptat pe toate zborurile și aeronavele, inclusiv pe rutele interne. AirFi este rezultatul unui sondaj făcut de TAROM, iar pasagerii și-au exprimat dorința de a avea un asemenea serviciu în timpul zborului.

Pentru a folosi acest serviciu este nevoie să vă conectați la rețeaua de WiFi numită TAROM AirFi, iar pe urmă să deschideți un browser. Acest serviciu este disponibil pe laptopuri, tablete dar și smartphone-uri.

În videoul de mai jos avem o demonstrație live pentru AirFi, însă conținutul prezentat este strict cu scop informațional, rezultatul final, afirmă TAROM, va avea conținut mult și de calitate, conținut care va fi actualizat de fiecare dată când aeronava aterizează pe Aeroportul Otopeni.

Accesul la acest serviciu nu va fi disponibil la decolare și aterizare, însă va fi nelimitat îndată ce aeronava atinge viteza de croazieră.
Gabriel Stoe, CEO TAROM, a afirmat că serviciul AirFi va fi oferit gratuit pasagerilor, iar prețurile biletelor nu vor suferi majorări din cauza acestui seriviciu.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Gabriel Stoe a mai anunțat și faptul că cele două aeronave Airbus A310, cele mai mari din flotă, vor fi scoase din serviciul comercial, aeronava înmatriculată YR-LCA va fi operațională până în 12 septembrie a acestui an, iar YR-LCB până la finalul lunii decembrie. Aceste aeronave vor fi înlocuite probabil cu Airbus-uri A320 sau Boeing-uri 737-NG, o decizie finală încă nu a fost luată, dar TAROM speră că aeronavele vor fi livrate și operaționale până la finele acestui an.

Tarom este prima companie din SkyTeam care va oferi acest serviciu, compania fiind în procesul de a primi aprobarea de implementare a acestui serviciu de la autorități” afirma Gabriel Stoe.
Gradul de încărcare al curselor operate de TAROM în anul 2015 a fost la 68% si se așteaptă o creștere de 6-8% pentru acest an.

O amplă galerie foto de la acest eveniment puteți găsi aici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.





Total
0
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Wizz Air: Începând din luna iulie 2016 puteți călători din Iași către Larnaca și Catania

Articolul următor

Ethiopian Airlines a devenit prima companie din Africa ce operează Airbus A350 XWB

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share