TAROM intenționează să opereze zboruri externe din Oradea

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni la Oradea, Directorul general al companiei TAROM, Wolff Werner-Wilhelm, a anunţa că, începând de la 1 decembrie, compania pe care acesta o conduce va opera zboruri externe de pe Aeroportul Internațional Oradea.

Singura rută sigură despre care oficialii companiei TAROM au vorbit a fost Oradea – Barcelona (BCN), rută care ar urma să debuteze la 1 decembrie și va fi operată cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână.

Advertisements

De asemenea, oficialii TAROM au anunţat că, tot de la 1 decembrie, vor introduce zboruri și către o destinație din Italia, vor avea de ales între Roma și Milano, însă rezultatul va fi influențat de sloturile pe care aceștia le vor primi. Zborurile către destinația din Italia ar urma să fie operate de trei ori pe săptămână.

Prețul unui bilet dus-întors către Barcelona va porni de la 150EUR în timp ce biletele pentru destinația din Italia ar urma să aibă un preț de pornire de 99EUR, iar președintele Consiliului Județean Pásztor Sándor, a declarat că se vor începe o campanie de promovare agresivă a acestor rute. Ambele rute ar urma să fie operate cu aeronave Airbus sau Boeing, în funcție de numărul de pasageri. Orarul de operare a rutelor ar urma să fie comunicat în aproximativ două săptămâni.

În cadrul aceleiași conferințe susținută la Consiliul Județean au mai participat președintele CJ Pasztor Sandor, vicepreședintele Ioan Mang, directorul de vânzări al TAROM, Camelia Enescu, şi directorul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Paşc. Cei din urmă au declarat că mai există dorința de a zbura și către Frankfurt și Londra, acestea fiind două destinații de mare interes pentru zona Bihor, iar directorul TAROM a afirmat că există posibilitatea ca acestea să fie operate din primăvara anului viitor.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Pe lângă declarațiile despre destinațiile externe, Wolff Werner-Wilhelm a anunţat că din vara viitoare compania TAROM zboruri pe ruta Oradea – Constanţa.

După cum a fost anunțat în urmă câteva luni, Ryanair va opera ultimele zboruri de la Oradea pe 24 octombrie (aeroportul din Girona), respectiv pe 27 octombrie (aeroportul Bergamo). Odată cu aceste anulări, aeroportul din Oradea va rămâne doar cu zborurile către București operate de Blue Air și TAROM.

La scurt timp după anunțul, puțin neașteptat, făcut de operatorul lowcost conducerea aeroportului și CJ Bihor au purtat discuții cu alți operatori pentru a relua măcar o parte din rutele închise de Ryanair. Discuții au fost purtate și cu Blue Air, însă până în acest moment operatorul nu a anunțat nimic concret, cu toate acestea oficialii bihoreni au declarat că discuțiile cu Blue Air încă sunt deschise.

Advertisements
Total
21
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share