Urmărește-ne

TAROM trimite în șomaj tehnic peste 1.100 de angajați

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. TAROM trimite în șomaj tehnic peste 1.100 de angajați
Foto: Simona Păun

Știri

TAROM trimite în șomaj tehnic peste 1.100 de angajați

Compania națională TAROM va trimite în șomaj tehnic 1.112 angajați începând cu data de 27 aprilie 2020 pentru o perioadă de 90 de zile.

Angajații afectați de această decuzie urmează să beneficieze de o idemnizație care acoperă 75% din salariul de bază aferent postului ocupat, dar nu mai mult de 4.071,75 lei (salariul mediu net pe economie), potrivit News.ro.

Activitatea companiei va fi menținută de aproximativ 35% din totalul personalul companiei, potrivit unei informări semnată de directorul general al TAROM, George Barbu.

Compania TAROM are peste 1.900 de angajați, iar câștigul mediu lunar pe salariat a fost în cursul anului 2019 în jur de 7.835 de lei.

Măsura de trimitere în șomaj tehnic este una temporară, și nu presupune încetarea definitivă a contractului de muncă.

Pe toată durata în care salariații se vor afla în șomaj tehnic, ei nu vor presta activitate și nu vor beneficia de salariu, ca urmare a faptului că vor avea contractul individual de muncă suspendat, dar vor beneficia de o indemnizație de șomaj tehnic a cărei valoare va reprezenta 75% din salariul de bază aferent postului ocupat. Se vor lua măsurile necesare pentru ca salariații aflați în șomaj tehnic să beneficieze de subvenționarea indemnizației de șomaj tehnic din bugetul asigurărilor de șomaj, în condițiile OUG nr. 32/2020, diferența urmând a fi plătită din bugetul angajatorului”, precizează conducerea companiei TAROM.

În perioada următoare se vor menține în activitate acei salariați care ocupă pozițiile critice pentru buna funcționare a companiei și a activităților de bază însă în șomaj tehnic vor intra prin rotație aproape toți angajații TAROM.

În momentul de față, TAROM operează doar zboruri charter, atât pentru repatrierea cetățenilor români din diferite țări afectate de pandemie, sau zboruri pentru transportul materialelor și a echipamentelor medicale necesare în lupta împotriva COVID-19.

TAROM a suspendat zborurile interne de la finalul lunii martie, și treptat, în urma ordonanțelor militare, și zborurile externe.

Spre deosebire de TAROM, aproape toți angajații companiei Blue Air sunt în somaj tehnic de la data de 1 aprilie.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
1 comentariu

1 comentariu

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus