Taxele pentru parcare din zona aeroporturilor britanice devin din ce în ce mai mari

Șoferii riscă să plătească de șase ori mai mult pe un minut de parcare în aeroporturi decât costurile pentru a efectua un apel de pe telefonul mobil în străinătate, reiese dintr-un studiu efectuat de către organizația de automobilism RAC.

Este de recomandat ca șoferii să verifice taxele de parcare înainte de a porni la drum pentru a-și ridica rudele sau prietenii de la aeroport.

De asemenea, s-a constatat faptul că unii conducători auto pot fi penalizați pentru șederea după expirarea termenului limită în zonele drop-off. La Aeroportul Stansted din Londra amenda pentru depășirea limitei de timp constând în 10 minute este de 50 lire sterline.

Aeroportul Luton din Londra are cel mai mare tarif pentru parcare din țară, declară organizația de automobilism.

Parcarea pentru o scurtă ședere costă de la 7 lire sterline pentru un timp de 40 de minute, în timp ce șoferii care aleg să aștepte în mașină plătesc 3 lire sterline pentru primele 10 minute și apoi câte o liră sterlină pentru fiecare minut în plus.

Aeroportul din Birmingham practică un tarif de 4,70 lire sterline pentru a ține o mașină în parcare timp de 60 minute, iar pe Aeroportul Stansted se plătesc 4.50 lire sterline pentru un timp de 30 minute.

Parcare de scurtă durată la Aeroportul Heathrow din Londra este de 3 lire sterline pentru 30 de minute.

Un purtător de cuvânt al Asociației Operatorilor Aeroportuari a declarat: „Câștigul din parcare permite aeroporturilor să păstreze tarifele companiilor aeriene la un nivel scăzut.  De asemenea, această practică susține investițiile record făcute pe aeroporturi privind îmbunătățirea facilităților și a infrastructurii, pentru a crea cea mai bună experiență posibilă pentru pasageri”. 

Cu toate acestea, directorul de politici și de cercetare al Institute of Advanced Motorists, Neil Greig, a declarat că de multe ori șoferii nu au de ales decât să se bazeze pe un autovehicul personal pentru a ajunge la aeroport la timp.

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din țară nu oferă încă unele posibilități de parcare gratuite, iar dacă această posibilitate există, parcările gratuite sunt de multe ori amplasate în locații mai puțin convenabile, mult mai departe de terminalul de sosiri.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TAP Portugal mărește numărul de frecvențe către Aeroportul Gatwick

Articolul următor

Brussels Airlines anunță o nouă destinație: Mumbai, India

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share