Traficul aerian în spațiul aerian ucrainean este suspendat

Ucraina și-a închis spațiul aerian pentru zborurile civile joi, invocând un risc ridicat pentru siguranță.

Autoritatea europeană de reglementare a aviației a avertizat, de asemenea, despre pericolele pe care le prezintă zborurile în zonele învecinate cu Rusia și Belarus, din cauza activităților militare.

Pe site-ul său, Întreprinderea de Servicii de Trafic Aerian de Stat din Ucraina a declarat că spațiul aerian al țării a fost închis pentru zboruri civile începând de joi de la ora 02:45 (ora României), iar serviciile de trafic aerian au fost suspendate.

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) a declarat că spațiul aerian din Rusia și Belarus la o rază de 100 de mile marine de granițele lor cu Ucraina ar putea prezenta, de asemenea, riscuri pentru siguranța aviației, potrivit Reuters.

În special, există riscul atât de țintire intenționată, cât și de identificare greșită a avioanelor civile”, a informat agenția europeană într-un buletin de zonă de conflict publicat joi.

Prezența și posibila utilizare a unei game largi de sisteme de război terestre și aeriene prezintă un risc ridicat pentru zborurile civile care operează la toate altitudinile și nivelurile de zbor”, se mai arată în același buletin.

Începând cu noaptea dintre miercuri și joi, mai multe avioane care urmau să tranziteze spațiul aerian ucrainean au deviat de pe rută pentru a-l ocoli.

De asemenea, al doilea zbor Air India de repatriere a cetățenilor indieni din Ucraina care zbura din Delhi spre Kiev s-a întors din zbor înapoi spre capitala Indiei.

Mai multe avioane ale companiilor aeriene europene care zboară în Ucraina sunt acum rămase pe mai multe aeroporturi ucrainene.

Situația militară din Ucraina s-a agravat în noaptea dintre miercuri și joi, iar mai multe zone din țara vecină au fost lovite cu rachete începând cu ora 5.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
29
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
29
Share