Ucraina vrea să comande 22 de Airbusuri pentru o nouă companie aeriană

Guvernul de la Kiev și Airbus au semnat un acord pentru o potențială comandă de avioane noi.

Ukraine National Airlines ar fi numele noii companii aeriene de stat pe care Guvernul de la Kiev intenționează să o lanseze și aceasta va beneficia de noile avioane.

Potrivit presei locale, guvernul ucrainean intenționează să achiziționeze pentru noua companie aeriană 22 de avioane produse de Airbus.

De asemenea, noua companie aeriană ar urma, conform planurilor, să opereze primele zboruri la finalul anului 2022.

Primii pași făcuți în direcția lansării noii companii aeriene sunt alocarea unui buget de 18.5 milioane de dolari pentru aceasta și semnarea unui acord cu Airbus pentru o potențială comandă de avioane.

În ceea ce privește flota, guvernul de la Kiev ia în considerare achiziția a șase Airbusuri A220, 12 Airbusuri din familia A320 și patru avioane dedicate lung-curier, A330 sau A350.

În prezent toate companiile aeriene din Ucraina sunt deținute de companii private. Ultima companie aeriană de stat, Air Ukraine, a intrat în faliment în 2004.

Oficialii ucraineni în frunte cu președintele țării își doresc și speră că astfel aeroportul Boryspil din Kiev va deveni cel mai mare hub aerian din Europa de Est.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share