Urmărește-ne

Unicul Antonov AN-225 va ateriza la Varșovia cu echipamente medicale

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Unicul Antonov AN-225 va ateriza la Varșovia cu echipamente medicale

Știri

Unicul Antonov AN-225 va ateriza la Varșovia cu echipamente medicale

Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, va transporta sute de tone de echipamente medicale de protecție necesare pentru lupta împotriva Covid-19.

Transportul constă în 7 milioane de măști de protecție, câteva sute de mii de combinezoane și alte echipamente medicale cumpărate de statul polonez.

Șeful cancelariei primului ministru, Michał Dworczyk a declarat la sfârșitul lunii trecute că Polonia va deschide un „pod aerian” cu China pentru a acoperi nevoia de echipamente medicale de protecție pentru personalul medical care luptă cu coronavirusul.

Marți, 7 aprilie 2020, un Antonov 124 a adus la Varșovia peste 50 de tone de echipamente. Următorul zbor contractat de statul polonez va fi operat cu AN-225, o săptămână mai târziu.

Avionul AN-225 este programat să aterizeze pe Aeroportul Chopin din Varșovia, marti, 14 aprilie. Totodată, aeroportul din Varșovia i-a anunțat pe spotteri și pe pasionații de aviație că va transmite live evenimentul, atât aterizarea cât și decolarea Antonovului.

Din cauza pandemiei, conducerea aeroportului i-a rugat pe împătimiții de aviație să nu se deplaseze în zona aeroportului și să rămână acasă, asigurându-i pe aceștia că echipă de fotografi va acoperi în totalitate acest eveniment, urmând ca materialele foto-video să fie publicate online de aeroportul din Varșovia.

Avionul, înmatriculat UR-82060 este singurul AN-225 Mriya asamblat. De asemenea, acesta este cel mai mare avion din lume, are șase motoare, o lungime de 84 de metri, un tren de aterizare cu 52 de roți și o înălțime de 18 metri.

Polonia este prima țară care contractează compania ucrainiană pentru a transporta echipamente medicale cu AN-225 în plină criză cauzată de noul coronavirus.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus