Unicul Antonov AN-225 va ateriza la Varșovia cu echipamente medicale

Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, va transporta sute de tone de echipamente medicale de protecție necesare pentru lupta împotriva Covid-19.

Transportul constă în 7 milioane de măști de protecție, câteva sute de mii de combinezoane și alte echipamente medicale cumpărate de statul polonez.

Șeful cancelariei primului ministru, Michał Dworczyk a declarat la sfârșitul lunii trecute că Polonia va deschide un „pod aerian” cu China pentru a acoperi nevoia de echipamente medicale de protecție pentru personalul medical care luptă cu coronavirusul.

Marți, 7 aprilie 2020, un Antonov 124 a adus la Varșovia peste 50 de tone de echipamente. Următorul zbor contractat de statul polonez va fi operat cu AN-225, o săptămână mai târziu.

Avionul AN-225 este programat să aterizeze pe Aeroportul Chopin din Varșovia, marti, 14 aprilie. Totodată, aeroportul din Varșovia i-a anunțat pe spotteri și pe pasionații de aviație că va transmite live evenimentul, atât aterizarea cât și decolarea Antonovului.

Din cauza pandemiei, conducerea aeroportului i-a rugat pe împătimiții de aviație să nu se deplaseze în zona aeroportului și să rămână acasă, asigurându-i pe aceștia că echipă de fotografi va acoperi în totalitate acest eveniment, urmând ca materialele foto-video să fie publicate online de aeroportul din Varșovia.

Avionul, înmatriculat UR-82060 este singurul AN-225 Mriya asamblat. De asemenea, acesta este cel mai mare avion din lume, are șase motoare, o lungime de 84 de metri, un tren de aterizare cu 52 de roți și o înălțime de 18 metri.

Polonia este prima țară care contractează compania ucrainiană pentru a transporta echipamente medicale cu AN-225 în plină criză cauzată de noul coronavirus.Total
26
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
26
Share