Urmărește-ne

Video: luminile primei piste a aeroportului Istanbul New Airport au fost pornite

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Video: luminile primei piste a aeroportului Istanbul New Airport au fost pornite

Știri

Video: luminile primei piste a aeroportului Istanbul New Airport au fost pornite

Video: luminile primei piste a aeroportului Istanbul New Airport au fost pornite

Societatea care administrează noul aeroport din Istanbul a lansat în urmă cu câteva zile un clip video prin care ne arată progresul șantierului și momentul în care au fost aprinse luminile de balizaj a primei piste.

Aeroportul turc afirmă că a finalizat circa 80% din faza de dezvoltare inițială, inclusiv construcția sistemului de handling al bagajelor din aeroport care are peste 40 de kilometri de benzi de transport, cu câteva luni înainte de deschiderea planificată pe 29 octombrie a acestui an.

Situat în cartierul Arnavutköy din partea europeană a orașului Istanbul, noul aeroport va prelua un flux inițial de până la 90 de milioane de pasageri pe an transportați de aproximativ 100 de companii aeriene, folosind trei piste. Proiectul de extindere a aeroportului până la o capacitate de 150 de milioane de pasageri pe an și șase piste de aterizare și decolare cu o lungime de 3750 de metri face parte din faza a doua de dezvoltare a acestui aeroport.

Actualul aeroport Ataturk din Istanbul va fi închis odată cu deschiderea oficială a aeroportului Istanbul New Airport. Acest eveniment va avea loc în cursul acestui an, iar noul aeroport va prelua codul IATA „IST” al aeroportului Ataturk.

Noul aeroport va cuprinde, de asemenea, un turn de control al traficului aerian inspirat de lalea, unul dintre simbolurile orașului Istanbul.

Mai multe fotografii și detalii despre Istanbul New Airport regăsiți în acest articol.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus