Urmărește-ne

Video: primul Boeing 777X a efectuat cu succes primul zbor de test

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Video: primul Boeing 777X a efectuat cu succes primul zbor de test

Știri

Video: primul Boeing 777X a efectuat cu succes primul zbor de test

După câteva luni de întârziere, primul avion de test din noua serie 777X a producătorului american a efectuat cu succes sâmbătă primul său zbor de test.

Avionul înmatriculat N779XW a ieșit de pe linia de asamblare în luna martie a anului 2019 însă primul zbor de test a fost amânat cu câteva luni din cauza unor probleme descoperite la motoarele produse de General Electric.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Boeingul 777X destinat zborurilor de test a fost programat să decoleze de pe aeroportul Paine Field din incinta uzinei Boeing din Everett (SUA) la ora 19:25 (ora României) însă a decolat abia la ora 20:10.

Avionul a petrecut în aer aproape patru ore, durată în care inginerii companiei Boeing au monitorizat și testat performanța acestuia în diferite scenarii.

După ce inginerii au finalizat testele, avionul a aterizat la trei ore și 52 de minute de la decolare pe aeroportul Boeing Field din Seattle, acolo aflându-se o altă uzină a producătorului.

Odată cu acest prim zbor Boeing a început practic o nouă etapă a programului 777X – etapa de certificare. În următoarele luni avioanele special construite pentru zborurile de test necesare pentru certificarea modelului vor efectua zeci de zboruri iar după certificare Boeing va livra primul Boeing 777X. Prima livrare ar urma să aibă loc în primul trimestru al anului 2021.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (21 mai)

Boeingurile 777X vor fi asamblate în două versiuni, 777-8 și 777-9, și vor fi propulsate de două motoare General Electric GE9X. În ceea ce privește autonomia, modelul 777-8 va putea zbura fără oprire 16.170 de kilometri în timp ce 777-9 va avea o autonomie de 13.500km.

Până acum Boeing a primit comenzi pentru avioane din seria 777X de la companiile aeriene All Nippon Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways și Singapore Airlines.

Chiar dacă avionul nu este încă certificat, Boeing a asamblat deja pe lângă avioanele de test și primele Boeinguri 777X care vor intra în flota companiilor Lufthansa și Emirates.

Programul 777X a fost anunțat oficial de producătorul american Boeing în luna noiembrie a anului 2013.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus