Urmărește-ne

Wizzair comandă încă 72 Airbusuri A320neo și 74 A321neo

Știri

Wizzair comandă încă 72 Airbusuri A320neo și 74 A321neo

Wizz Air Holdings Plc, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat că, în urma unui proces de selecție competitiv, a semnat un memorandum de înțelegere cu Airbus privind achiziționarea a încă 146 de aeronave din familia Airbus A320neo (72 A320neo și 74 A321neo). Livrările vor începe din 2022, dar o mare parte dintre aeronavele comandate astăzi vor fi predate în 2025 și 2026, după furnizarea celor 110 aeronave Airbus A321neo comandate de Wizz Air în 2015. În baza memorandumului de înțelegere, Wizz Air are dreptul să înlocuiască un număr de aeronave A320neo cu Airbus A321neo și invers, în funcție de cerințele viitoare.

La prețurile curente de listă, această comandă suplimentară de aeronave se ridică la peste 17,2 miliarde de dolari, dar Airbus va acorda reduceri. Finalizarea comenzii urmează să fie aprobată de către acționarii Wizz Air.

Citește și  ACCIDENT - Un avion Metrojet (Rusia) s-a prabușit în Peninsula Sinai - 227 de morți

Încă o dată, per total, Airbus a furnizat cea mai bună ofertă pentru mai multe tipuri de aeronave, eficiența costurilor, asistenţă, preţ. Suntem convinși că Airbus A320neo și A321neo vor crea un avantaj competitiv Wizz Air, deoarece vom continua să creștem până în vârfului industriei și ne vom extinde pe piețele din întreaga Europă și dincolo de aceasta. Aeronavele cu tehnologie de ultimă generație ne vor permite să continuăm să micșorăm costurilor de operare şi ne va permită să ne atingem obiectivul acela de a face din Wizz Air compania cu cel mai mic tarif și cele mai mici costuri unitare din Europa. Wizz Air va continua să stimuleze cererea de transport aerian din Europa Centrală și de Est și dincolo de aceasta zonă, să oferim clienților cele mai mici tarife, şi în același timp o experiență excelentă la bordul aeronavelor Wizz Air, una dintre cele mai tinere flote din Europa”, a declarat József Váradi, directorul executiv Wizz Air.

Citește și  Spotters, alert! Lufthansa va efectua în 16 octombrie un one-off flight cu Airbus A380 la Sofia

Această nouă comandă, dacă va fi aprobată de acționarii companiei, va face ca numărul de aeronave comandate de Wizz Air către Airbus să ajungă 282, inclusiv cele 8 aeronave Airbus A320ceo și 18 aeronave Airbus A321ceo, livrate până la începutul anului 2019 și cele 110 aeronave Airbus A321neo, care urmează să înceapă să fie livrate în 2019 și să continue până la sfârșitul anului 2024.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Citește tot articolul

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus