Wizzair sărbătorește 10 ani de activitate și 2 milioane de pasageri transportați la Târgu Mureș

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, sărbătorește două momente de referințe: 2 milioane de pasageri transportați către și dinspre Târgu Mureș, precum și 10 de ani de prezență pe Aeroportul Internațional Transilvania.

Primul zbor WIZZ a decolat de la Târgu Mureș spre Londra Luton în 2006 și după cinci ani de activitate de succes, Wizz Air a alocat una dintre noile sale aeronave Airbus A320 la Aeroportul Internaţional Transilvania. Prin stabilirea bazei, WIZZ a creat 36 de locuri de muncă directe și a adăugat mai multe rute noi la rețeaua sa low-cost din Târgu Mureș, care acum este formată din nouă rute către șase țări. În 2015, Wizz Air a transportat aproximativ 350.000 de pasageri pe rutele sale din Târgu Mureș sprijinind peste 250 de locuri de muncă pe plan local.

tgm-4

Încă de la primul său zbor din România, Wizz Air a crescut în mod continuu rețeaua sa de zboruri cu prețuri reduse din țară și oferă în prezent 122 de rute spre 53 de destinații de pe 10 aeroporturi din România.
Operațiunile WIZZ din România nu numai că oferă acces la tarifele cele mai mici puse la dispoziție de companie dintre țara noastră și restul Europei, dar stimulează și dezvoltarea locurilor de muncă la nivel local, din industriile de aviație și turism. Peste 600 de angajați Wizz Air lucrează acum în România și sunt cei care îi întâmpină pe pasageri pe zborurile WIZZ din și spre România, ceea ce înseamnă că în acest an compania facilitează mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile adiacente din întreaga țară.

Demonstrând angajamentul WIZZ către pasagerii săi din România, compania investeşte continuu în operaţiunile locale şi va creşte flota alocată la 20 de aeronave, inclusiv 4 aeronave noi ultraeficiente Airbus A321, cu 230 de locuri, până la sfârşitul lui 2016. De-a lungul acestui an, WIZZ a anunţat şi a început deja 28 de rute noi, ce vor face legătura dintre România şi restul Europei, inclusiv prima cursă internă a companiei care conectează Bucureştiul de Cluj–Napoca, deschizând astfel, o nouă etapă în transportul aerian din ţara noastră. În ultimele 12 luni (până la 31 august), compania a transportat mai mult de 5 milioane de pasageri spre şi dinspre ţara noastră.

tgm-2

Pasagerul cu numărul 2 milioane s-a aflat la bordul aeronavei WIZZ pe ruta Frankfurt – Târgu Mureș și se numește Delia Boboia. Tânăra, originară din Sibiu, locuiește de trei ani în Germania și zboară frecvent cu Wizz Air din și spre România. De fiecare dată, în călătorii, este însoțită de David, fiul ei în vârstă de 2 ani. “Primul zbor a lui David a fost la vârsta de șase luni, cu o aeronavă WIZZ, și pot spune că este familiar cu atmosfera de la bord și încântat să călătorească de fiecare dată. Am fost foarte surprinsă și bucuroasă în același timp să aflu că noi suntem norocoșii câștigători.”

tgm-3

Astăzi, la Târgu Mureş, în timpul unei conferinţe de presă, Gabor Vasarhelyi, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat: “Suntem bucuroşi să sărbătorim astăzi două evenimente majore în Târgu Mureş. Primul zbor WIZZ a decolat de aici acum 10 ani şi în timpul acestei decade am transportat două milioane de pasageri pe rutele noastre cu tarife reduse, aducând în acelaşi timp nenumărate oportunităţi de a călători în Transilvania. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România ne păstrăm angajamentul față de pasagerii din Târgu Mureş, care se pot bucura în continuare de serviciile excelente pe cele nouă rute spre şase ţări. Echipajul nostru local întâmpină fiecare pasager cu un zâmbet la bordul aeronavei A320!”

Peti Andrei, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania”- “Echipa Aeroportului Internațional Transilvania și-a declarat mereu deschiderea spre colaborări solide și de durată. Wizz Air este unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri, atât prin durata relației directe, cât și prin calitatea serviciilor oferite pasagerilor pe care îi deservim. Mă bucur de rezultatele celor 10 ani de prezență Wizz Air la Târgu Mureș și mă declar, pentru anii viitori, unul dintre cei mai activi susținători ai consolidării și dezvoltării relației noastre.”

Péter Ferenc, Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş – “Apreciem colaborarea bună pe care am avut-o până acum cu compania Wizz Air şi sperăm că putem coopera şi mai bine pe viitor în ceea ce priveşte extinderea zborurilor de pe Aeroportul Internaţional Transilvania din Târgu Mureş. Ne-am bucura să pornim noi curse atât spre destinaţii externe, cât şi interne, ar fi foarte important reluarea curselor aeriene Târgu Mureș – București.”

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Wizzair se extinde și în Moldova, bază nouă, mărire frecvențe și alte două noi rute

Articolul următor

Un nou Samsung Galaxy Note7 a luat foc la bordul unei aeronave în această dimineață

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share