Urmărește-ne

Workshop international de aviatie in capitala Moldovei, organizat de Aeroportul Iasi

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Workshop international de aviatie in capitala Moldovei, organizat de Aeroportul Iasi

Știri

Workshop international de aviatie in capitala Moldovei, organizat de Aeroportul Iasi

Aeroportul International Iasi gazduieste in aceste zile un eveniment important, dedicat unui domeniu de specialitate in aviatie. Este vorba despre workshop-ul cu tema IMPLEMENTAREA REGULAMENTULUI (UE) 139/2014. PROCESUL DE CONVERSIE A CERTIFICATULUI DE AERODROM, care se va desfasura la IASI in perioada 14-15 septembrie 2016. Evenimentul este organizat de Aeroportul Iasi, cu coordonarea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) si sub egida Agentiei Europene pentru Siguranta (EASA).

Intalnirea de lucru din aceasta saptamana va cuprinde doua sesiuni in care se vor dezbate teme privind Regulamentul (UE) nr.139/2014 de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi, in temeiul Regulamentului (CE) nr.216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului Europei. Acest workshop va fi sustinut de specialisti de la Agentia Europeana pentru Siguranta, Autoritatea Aeronautica Civila (Romania si Austria), ICAO, Agentia pentru Siguranta si Securitate Spania, dar si de catre specialisti de la aeroporturile regionale din tara: Cluj, Oradea, Baia Mare, Craiova si Iasi.

In cadrul acestei intalniri, in premiera la Iasi, se vor face schimb de opinii si experienta cu ceilalti participanti si se vor prezenta recomandari de buna practica menite sa faciliteze tranzitia aeroporturilor la certificarea europeana, urmand etapele necesare asigurarii conformarii cu cerintele stabilite. Si-au anuntat participarea la evenimentul organizat de Aeroportul Iasi reprezentanti din industria aviatica din tari precum: Germania, Austria, Spania, Ungaria, Republica Ceva, Republica Moldova, precum si reprezentanti ai aeroporturilor din tara si autoritati romane.

Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:
„Pe 14 septembrie deschidem sesiunea de lucru pentru un workshop international pe care avem deosebita onoare sa il gazduim. Timp de doua zile, atat noi, cat si participantii la acest eveniment vom avea ocazia sa impartasim experiente, sa ne familiarizam cu noi proceduri de lucru aplicate in aviata europeana, sa interactionam cu specialisti din organizatii responsabile cu securitatea si siguranta in acest domeniu de activitate. Este, in acelasi timp, o oportunitate pentru Aeroportul Iasi de a aduce la cunostinta celor prezenti proiectele care au urcat Iasul pe podiumul aeroporturilor regionale din tara, ca model de dezvoltare si modernizare intr-un timp record, dar si o ocazie de a ne consolida pozitia inclusiv pe piata europeana. Nu in ultimul rand, un astfel de eveniment, cu participare internationala, ne ajuta in stabilirea unor noi contacte benefice atat pentru Aeroportul Iasi, cat si pentru comunitatea ieseana. Vor veni in aceste zile la Iasi reprezentanti si specialisti romani si straini din industria aviatica, va fi asadar o intalnire extrem de importanta, semn ca dezvoltarea Aeroportului Iasi depinde de acum de nivelul inalt al diplomatiei publice”.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus